16.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Αστέρας 2-1: Λυτρωτική ανατροπή με Ποντένσε και Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη ανατροπή στην εποχή Μεντιλίμπαρ, με τον Ελ Κααμπί να σκοράρει δυο φορές (79' και 87') και τον εξαιρετικό Ποντένσε να έχει καθοριστική συμμετοχή στα δυο γκολ

Του βγήκε κούραση, αγχώθηκε αλλά στο τέλος πανηγύρισε ο Ολυμπιακός μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα και διεύρυνε το σερί του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο! Οι Ερυθρόλευκοι με ανατροπή επιβλήθηκαν με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο άδειο (λόγω τιμωρίας) Καραϊσκάκη και έφτασαν τους 50 βαθμούς δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος!

Οι Αρκάδες – που δίνουν μάχη για την 6άδα αλλά μοιάζει δύσκολο να την προλάβουν – έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό με τον τρόπο που αμύνθηκαν ενώ το γκολ που βρήκαν στο φινάλε του πρώτου μέρους τους επέτρεψε να αμυνθούν ακόμα πιο μαζικά στο δεύτερο μέρος.

Κλειδί αποδείχθηκε η είσοδος του Ποντένσε που με τις προσωπικές του ενέργειες έφερε τα πάνω-κάτω στην άμυνα του Αστέρα.

Οι Ερυθρόλευκοι που παρατάχθηκαν με αλλαγές (λόγω Φερεντσβάρος αλλά και… Παναιτωλικού που επίκειται) προσπάθησαν να αναπτυχθούν από τα πλάγια και κυρίως από τα αριστερά με Ρίτσαρντς και Καμπράλ.

Τα δύο γκολ που σημείωσε ο Ναβάρο – που κινήθηκε τόσο εντός όσο και εκτός περιοχής για να βοηθήσει στην ανάπτυξη – ακυρώθηκαν για οφσάιντ με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν ευκαιρίες αλλά να βρίσκουν τη λύση στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές!

Οι Αρκάδες είχαν χάσει μεγάλη ευκαιρία στο 40′ με τον Πασχαλάκη να αποκρούει την εξ επαφής προβολή του Γιαμπλόνσκι αλλά ο Λευκορώσος στο 45′ είχε μια δεύτερη ευκαιρία με σουτ με τη μία σε σέντρα του Κρεσπί από τα δεξιά για να στείλει την ομάδα του στο ημίχρονο προηγούμενη (0-1).

Ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους και έφερε στο χορτάρι τρεις Πορτογάλους (ντεμπούτο για τον Βέζο). Ο Τσικίνιο έκανε πιο άμεσο το παιχνίδι των Ερυθρόλευκων ενώ από το 57′ με τον Ελ Κααμπί το 4-4-2 έφερε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα καρέ των Αρκάδων.

Χρειάζονταν και προσωπικές ενέργειες και για αυτό ο Ποντένσε αποδείχθηκε η κομβική αλλαγή από το 46′. Ο Πορτογάλος ακραίος έκανε εξαιρετικές ενέργειες από τα αριστερά και ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για τον κατά τα άλλα σταθερότατο τερματοφύλακα Αντώνη Τσιφτσή που έβλεπε παίκτες του Ολυμπιακού να αστοχούν σε κεφαλιές.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα των Πειραιωτών ήταν πως ανακτούσαν εύκολα την μπάλα και μπορούσαν να πιέσουν αποτελεσματικά. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 76′ με τον Ποντένσε να κερδίζει το ξεκάθαρο πέναλτι από τον Καρμόνα που κακώς δεν δόθηκε εξ αρχής και χρειάστηκε παρέμβαση του VAR Ζαμπαλά για να δει ο Φωτιάς την αυτονόητη παράβαση.

Ο Ελ Κααμπί με ψύχραιμη εκτέλεση στα αριστερά της γωνίας του Τσιφτσή έκανε το 1-1 και στο 87′ λύτρωσε τους Ερυθρόλευκους με ένα εκπληκτικό γκολ.

Ο Ποντένσε πέρασε κάθετα με φοβερό τακουνάκι στον Όρτα κι αυτός γύρισε με τη μία στον Ελ Κααμπί στο δεύτερο δοκάρι. Ο Μαροκινός για 19η φορά φέτος σκόραρε και κλείδωσε το τρίποντο για τον Ολυμπιακό που θέλει για πολλούς λόγους να κλείσει με νίκες την κανονική περίοδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

Σκόρερ: 79′ πεν., 87′ Ελ Κααμπί / 45′ Γιαμπλόνσκι

Διαιτητής: Φωτιάς

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Κίτρινες: – / Ζουγλής, Αλάγκμπε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (46′ Βέζο), Κάρμο, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα (57′ Ελ Κααμπί), Έσε (46′ Τσικίνιο), Όρτα, Φορτούνης, Καμπράλ (46′ Ποντένσε), Ναβάρο (79′ Γιόβετιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Χουχούμης (90′ Άλβαρες), Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (71′ Γκος), Ζουγλής (71′ Παλάσιος), Σίτο (59′ Καλτσάς), Κρεσπί, Μάντζης (59′ Μιριτέλο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς