20.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί γύρισε ορεξάτος από το Κόπα Άφρικα και συνεχίζει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα

Μέσα σε λίγες μέρες ο Μαροκινός στράικερ θύμισε την εκτελεστική του δεινότητα σε όσους πήγαν να την αμφισβητήσουν και αποτελεί ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενόψει της απαιτητικής συνέχειας

Ο Ολυμπιακός πέρασε με ιστορικό και θριαμβευτικό τρόπο από την Τούμπα σκορπίζοντας τον ΠΑΟΚ στους τέσσερις ανέμους της Τούμπας, σε ένα παιχνίδι που πιστοποίησε με τον πλέον θορυβώδη τρόπο ότι επέστρεψε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και δεν έχασαν ποτέ την αυτοσυγκέντρωση τους, ακόμα και όταν το VAR της ΕΠΟ… έκλεισε τα μάτια στο γκολ ισοφάρισης του Δικεφάλου.

1,2,3… στα πόσα φάουλ λειτουργεί το VAR της ΕΠΟ όταν δέχεται αντικανονικό γκολ ο Ολυμπιακός; (vid,pics)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε τράβηξε -δικαίως- όλα τα φώτα πάνω του, αφού πέτυχε ένα ασύλληπτο τέρμα για να δώσει ξανά προβάδισμα στους Ερυθρόλευκους και έδωσε την ασίστ στο τρίτο τέρμα στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος έβαλε τέλος σε κάθε όνειρο των Ασπρόμαυρων να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι αναγκασμένοι να τα ξεχάσουν γρήγορα όλα αυτά μιας και ακολουθεί η ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος όπου ο Ολυμπιακός θέλει να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα και να πάρει την πρόκριση στους «16» του Conference League.

Ολυμπιακός: Οι βασικές αρχές του Μεντιλίμπαρ, η πορτογαλική συνταγή στα χαφ και το «ξεκλείδωμα» του Ποντένσε

Ωστόσο δεν γίνεται να μην υπάρξει αναφορά στον… killer Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Δεν είναι κάτι άγνωστο καθώς ο Μαροκινός έδειξε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Λιμάνι την εκτελεστική του δεινότητα ωστόσο τις τελευταίες μέρες και με την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα το θύμισε σε κάποιους που μπορεί να το είχαν ξεχάσει.

Η αρχή έγινε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και ακολούθησε η Φερεντσβάρος, όπου έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στους Πειραιώτες. Κόντρα στους Ούγγρους έκανε γκολ τις δύο τελικές που είχε στην εστία με τα xG του να είναι 1,05. Αυτό σημαίνει πως ο Μαροκινός πήρε αυτό ακριβώς που δικαιούταν βάσει των τελικών προσπαθειών που έκανε και αντίστοιχα έδωσε αυτό που του αναλογούσε στην ομάδα του.

Η ευστοχία του στην Τούμπα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αφού πρόλαβε σε 14 λεπτά που αγωνίστηκε να πετύχει δύο τέρματα στις μοναδικές φάσεις που εκτέλεσε και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Μάλιστα το τέρμα που πέτυχε από τη μεταβίβαση του Ποντένσε για το 1-3 δείχνει τη μεγάλη κλάση του Μαροκινού καθώς μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Με αυτά τα τρία τέρματα σε διάστημα λίγων ημερών ο Ελ Κααμπί έφτασε συνολικά τα 16 τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού και δείχνει ότι είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του Μεντιλίμπαρ ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς