19.7 C
Athens

Αυτή είναι η Μακάμπι του Ρόμπι Κιν: Συνεχές πρέσινγκ, αποτελεσματικότητα και αμυντικά κενά

Τα πρώτα συμπεράσματα για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ρόμπι Κιν που μετά τη νίκη επί της Μπερ Σεβά ανέβηκε στην κορυφή του ισραηλινού πρωταθλήματος και θα έρθει με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο στο Φάληρο στις 7 Μαρτίου

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Conference League, με την ομάδα του Ρόμπι Κιν να αναζητά την παρθενική της παρουσία στα προημιτελικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA, όπως εξάλλου και οι Πειραιώτες.

Οι Ισραηλινοί έχουν κυκλώσει ήδη τις δύο αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες στις 7 και 14 Μαρτίου, με την έδρα της ρεβάνς να βρίσκεται ακόμα στον «αέρα», αν και η UEFA αναφέρει σαν άτυπη έδρα της Μακάμπι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την έδρα της Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία.

Το πεπρωμένο των Βάσκων για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και η επιστροφή στο 2010

Η ομάδα του Τελ Αβίβ πήρε μία σημαντική νίκη όντας κυνική στο ντέρμπι του Σαββάτου (24/2) με την Χάποελ Μπερ Σεβά, με σκόρερ τον Μίλσον και αγωνιά για τον Μαλέντε που αποχώρησε τραυματίας.

Ο Ισραηλινός επιθετικός, που στο συγκεκριμένο ματς αγωνίστηκε ως εσωτερικός μέσος, αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 41′ και μέσα στην ημέρα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Μακάμπι του Ρόμπι Κιν μας έδειξε αυτά που έμαθε να κάνει με τον Ιρλανδό θρύλο στον πάγκο της από την αρχή της σεζόν. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία; Συνεχές πρέσινγκ στην πρώτη γραμμή άμυνας του αντιπάλου, παιχνίδι από τα πλάγια με ανέβασμα των μπακ (Ρεβίβο – Ναχμίας) και «σφιχτή» τριάδα στα χαφ για να «κλειδώσει» τα επιθετικά ατού της Μπερ Σεβά. Όλα αυτά σε σύστημα 4-5-1 που στην επίθεση γινόταν 4-3-3 και το οποίο λογικά θα επιλέξει και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η Μακάμπι ευτύχησε να σκοράρει μόλις στην δεύτερη τελικής της στην εστία, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 4 σουτ στον στόχο και αρκετά λάθη στην άμυνα, που όμως δεν πλήρωσε. Η χθεσινή της αποτελεσματικότητα μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού μέχρι τώρα στη σεζόν χρειάζεται μόλις 1,7 μεγάλες ευκαιρίες για να βρει δίχτυα. Με λίγα λόγια στην δεύτερη μεγάλη φάση που θα σου κάνει, το πιο πιθανό είναι να σκοράρει, συνήθως με τον μόνιμο εκτελεστή της, Εράν Ζάχαβι, που πάντως στο ντέρμπι με την Μπερ Σεβά αστόχησε σε πέναλτι.

Νίκη… κορυφής για τη Μακάμπι που πριν το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στις 7 Μαρτίου για τη φάση των «16» του Conference League έχει να δώσει δύο ακόμη παιχνίδια στο Ισραήλ. Πρώτα στο Κύπελλο κόντρα στην Τζαφά την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα απέναντι στη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα πάλι εντός έδρας το επόμενο Σάββατο (2/3).

Ομάδα με συγκεκριμένο αγωνιστικό προσανατολισμό και πλάνο που αν της το «χαλάσεις» και κυρίως αν τη ζορίσεις στην άμυνα, δύσκολα θα βρει εναλλακτική. Εκεί θα πρέπει να την χτυπήσει ο ανεβασμένος Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ, αν και για την ώρα έχει στο μυαλό του μόνο τα ματς που ακολουθούν για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δηλαδή αυτά κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (εντός), Παναιτωλικό (εκτός) και Βόλο (εντός) μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου στη Super League.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς