17.8 C
Athens

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χάποελ Μπερ Σεβά 1-0: Ανέβηκε στην κορυφή αλλά αγωνιά για τον τραυματία Μαλέντε

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Χάποελ Μπερ Σεβά χάρη στο γκολ του Μίλσον από το 41′ και προσωρινά ανέβηκε στην κορυφή του ισραηλινού πρωταθλήματος όντας στο +3 αλλά με ματς περισσότερο από τη δεύτερη Μακάμπι Χάιφα.

Η ομάδα του Ρόμπι Κιν δεν κυριάρχησε, αντιθέτως σε πολλές περιπτώσεις στάθηκε τυχερή διατηρώντας μέχρι το φινάλε το προβάδισμά της παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων. Πάντως, παρά τη νίκη, επικρατεί αγωνία στις τάξεις της λόγω του τραυματισμού του Γιόνας Μαλέντε, του Ισραηλινού επιθετικού που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή (πέρασε στη θέση του ο Ντέιβιντα στο 40′).

Με τη συνηθισμένη βασική της σύνθεση και σχηματισμό 4-5-1 παρατάχθηκε η ομάδα του Τελ Αβίβ, που ευτύχησε να σκοράρει μόλις στην δεύτερη τελικής της στην εστία, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 4 σουτ στον στόχο και αρκετά λάθη στην άμυνα, που όμως δεν πλήρωσε.

Βέβαια, ο Ζάχαβι πρώτα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για να «κλειδώσει» το τρίποντο αλλά αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

Νίκη… κορυφής για τη Μακάμπι που πριν το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στις 7 Μαρτίου για τη «16» του Conference League έχει να δώσει δύο ακόμη παιχνίδι στο Ισραήλ. Πρώτα στο Κύπελλο κόντρα στην Τζαφά την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα απέναντι στη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα πάλι εντός έδρας το επόμενο Σάββατο (2/3).

Η ενδεκάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ: Μασπάτι, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Μπαλτάξα, Ρεβίβο, Μαλέντε (40′ Ντέιβιντα), Σαχάρ (82′ Κάρζεβ), Όβεριμ (67′ Πέρετζ), Κανιτσόφσκι, Μίλσον (82′ Κοέν), Ζάχαβι (67′ Τούργκεμαν).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς