23.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Πίτερς που το δικαιούταν αλλά πάνω απ’ όλα το ήθελε

«Παίζω το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου» είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ο Άλεκ Πίτερς και δεν ήταν ο μόνος που το έβλεπε, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να τον «δένουν» στην ενωμένη οικογένεια του Ολυμπιακού μέχρι το 2026

Ολυμπιακός και Άλεκ Πίτερς συνεχίζουν μαζί μέχρι το καλοκαίρι του 2026 σε μια εξέλιξη που δεν αποτελεί καμία έκπληξη.

Ο Αμερικανός αισθάνεται σαν το σπίτι του στο Λιμάνι, κάτι που αποδεικνύεται και από το βίντεο της ερυθρόλευκης ΚΑΕ για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών όπου 28χρονος φόργουορντ θαυμάζει τη θέα του ΣΕΦ μαζί με τη σύζυγο του και τη νεογέννητη κόρη τους.


Όπως δήλωσε μερικούς μήνες πριν, παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος καλύτερα από τον καθέναν και δεν το κουνάει από το Λιμάνι και την οικογένεια του Ολυμπιακού. Είναι αυτό που δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην κάμερα του OLYMPIACOSBC TV μετά την κατάκτηση του 12ου Κυπέλλου και του 7ου σερί τίτλου των Ερυθρόλευκων. Ο ερυθρόλευκος οργανισμός και φυσικά πάνω απ’ όλα οι παίκτες, έχουν μάθει να σέβονται τους αντιπάλους και το άθλημα.

Μπαρτζώκας: Αξιοσημείωτο το ρεκόρ των 7 σερί τίτλων, το «μέχρι τέλους» είναι συνολική φιλοσοφία

Αυτό ακριβώς έκανε ο Αμερικανός, σεβάστηκε όσα του έχει προσφέρει ο Ολυμπιακός και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και δεν γύρισε την πλάτη γνωρίζοντας πως θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα πιο ελκυστικά ονόματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το ίδιο συνέβη φυσικά και από την άλλη πλευρά, καθώς δεν γίνεται να μην αναγνωρίσει κανείς τα όσα έχει προσφέρει ο Πίτερς σε μια χρονιά που μπήκε στα παπούτσια του Βεζένκοφ αλλά με τον δικό του τρόπο.

Ο Αμερικανός μετράει τη φετινή σεζόν μετράει 14,1 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ μέσο όρο με 51,6% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής στην Basket League και 14,3 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ μέσο όρο με 54,8% στα τρίποντα σε 27 λεπτά συμμετοχής στη EuroLeague.

Τα νούμερα μπορεί να έχουν λίγη σημασία μπροστά στις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν τη φετινή σεζόν οι παίκτες του Ολυμπιακού που βλέπουν την ατυχία όχι απλά να τους έχει χτυπήσει την πόρτα αλλά να μπαίνει και μέσα. Δεν είναι εύκολο να βλέπεις κάθε τόσο έναν συμπαίκτη σου να τραυματίζεται.

«Παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του»: Η δικαίωση του Πίτερς σε μία σεζόν αποδείξεων

Πέρα από το αγωνιστικό είναι εύκολο να δημιουργηθεί και ψυχολογικό πρόβλημα στους παίκτες της ομάδας. Ο Πίτερς ωστόσο αλλά φυσικά και όλοι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα το… έχουν πάρει προσωπικά, έχουν βγάλει εγωισμό και στην Κρήτη έστειλαν ένα ακόμη μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς