18.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Λύνουν τις διαφορές τους στη Λεωφόρο

Γνωστή θα γίνει σήμερα η πρώτη ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τον φετινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό να έχει προβάδισμα μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα της Τούμπας - Ερωτηματικό τα σχέδια των δύο προπονητών καθώς εκκρεμεί η απόφαση της έφεσης για Μπακασέτα και Τάισον

Την πρώτη ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας θα μάθουμε σήμερα καθώς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (21/2, 19:00) στη ρεβάνς του πρώτου ημιτελικού στην Τούμπα που βρήκε νικητές τους Πράσινους με 0-1.

Το τριφύλλι θα μπει στον αγωνιστικό χώρο με μικρό προβάδισμα πρόκρισης, το οποίο καλείται να υπερασπιστεί και να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για τον Φατίχ Τερίμ καθώς ο Τούρκος προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Χουάνκαρ, Βέρμπιτς, Τζούρισιτς και στον τιμωρημένο Ρούμπεν Πέρεθ.

Στα θετικά για τον Τούρκο τεχνικό η επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος άφησε εντελώς πίσω του το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και είναι έτοιμος για το σημερινό (21/2). Μεγάλος αστερίσκος φυσικά η συμμετοχή του Μπακασέτα που τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών για το επεισόδιο που είχε στο πρώτο παιχνίδι με τον Τάισον. Οι Πράσινοι έχουν ασκήσει έφεση για μείωση της ποινής και περιμένουν την απόφαση λίγες ώρες πριν το ματς.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, με τον Βραζιλιάνο να έχει ταξιδέψει κανονικά στην Αθήνα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και να βρίσκεται σε αναμονή για να δει αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ή όχι.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πιο απλά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ. Ο Ρουμάνος θέλει να δει αντίδραση μετά τη βαριά ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και πάνω απ’ όλα η ομάδα του να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Μάλιστα «παλεύει» και για ένα δικό του προσωπικό ρεκόρ καθώς στις τέσσερις συνολικά σεζόν που έχει καθίσει έως τώρα σε δύο διαφορετικές θητείες στον πάγκο του Δικεφάλου, δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε νοκ-άουτ παιχνίδια Κυπέλλου και οδηγεί πάντα τους Ασπρόμαυρους μέχρι τον τελικό.

Αυτή είναι η 4η φορά τη φετινή σεζόν που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες και μέχρι τώρα υπάρχει απόλυτη ισορροπία, αφού ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός μετράνε από μία νίκη ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς