23.4 C
Athens

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: Πράσινο προβάδισμα πρόκρισης με Σπόραρ (vid)

Το γκολ του Σπόραρ δίνει σαφές προβάδισμα στον Παναθηναϊκό ενόψει ρεβάνς - Απευθείας κόκκινη σε Τάισον και Μπακασέτα για έναν καβγά που ολοκληρώθηκε με το... ξεκαρδιστικό θέατρο του αρχηγού της εθνικής Ελλάδας

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου με μεγάλο διπλό στην Τούμπα, η οποία ήταν κατάμεστη μετά το άνοιγμα των γηπέδων. Οι Πράσινοι με το χρυσό γκολ του Σπόραρ (0-1) απέδρασε από τη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά σε εκτός έδρας ματς Κυπέλλου κέρδισε τον ΠΑΟΚ!

Το σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να διαφυλάξει σε μια εβδομάδα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» όπου θα γίνει η ρεβάνς για να κριθεί ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει Παναιτωλικό ή Άρη (με φαβορί τους Κίτρινους μετά το διπλό με 0-1) στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Εν πολλοίς, ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε από την έλλειψη αποτελεσματικότητας του αλλά και από τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και τελικά στοίχισαν όπως αποδείχθηκε κόντρα σε έναν πιο έτοιμο Παναθηναϊκό που ανέβασε την απόδοσή του μετά το 30′.

 

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε στο 13ο λεπτό όταν από το γύρισμα του Ζίβκοβιτς ο Ντεσπόντοφ δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα, ενώ στο 21′ το γύρισμα του Σοάρες στον Τόμας δεν έφερε το γκολ παρότι ο Ισπανός έβαλε την προβολή: ο Ντραγκόφσκι εξ επαφής έκανε σπουδαία επέμβαση και απέκρουσε με το πόδι ενώ ακολούθως το σουτ του Ντεσπόντοφ έφυγε άουτ.

Το τριφύλλι ανέβασε απόδοση επιθετικά μετά το 30′, με την πίεση να φέρει αποτέλεσμα. Τα μακρινά σουτ μπορεί να μην απείλησαν ιδιαίτερα τον Κοτάρσκι αλλά συνολικά οι Πράσινοι έδειχναν να μην είναι το ίδιο… ψαρωμένοι. Οι Ασπρόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν και στο φινάλε του πρώτου μέρους άγγιξαν το 1-0 αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε με γροθιές την κεφαλιά του Μιχαηλίδη για να καταλήξει άουτ στη συνέχεια το γυριστό του Τόμας.

Ο Άντραζ Σπόραρ επέστρεψε στα γκολ, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στην Τούμπα στο 53ο λεπτό κι αφού είχε μπει πολύ καλύτερα στο β’.

Οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν με υπομονή και σωστή κυκλοφορία μπάλας που ξεκίνησε από τον Ντραγκόφσκι. Η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Κώτσιρα μετά από 11 πάσες και εκείνος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον Μπερνάρ που έπιασε την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε ασταθώς και ο Σπόραρ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ο Σλοβένος φορ μετά το γκολ ήταν άλλος παίκτης στο γήπεδο και έχασε και ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 60′ όταν μετά από προσωπική ενέργεια, γύρισε υπέροχα και σούταρε αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε.

Οι αλλαγές ξεκίνησαν εκατέρωθεν από τους δύο προπονητές με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει μανιωδώς το γκολ της ισοφάρισης. Στο 75′ ο Ντραγκόφσκι κράτησε το μηδέν στην προσπάθεια του Σαμάτα από εκτέλεση κόρνερ ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ξέσπασε ένταση με Τάισον και Μπακασέτα, με τον Λιντχάουτ να αποβάλλει και τους δύο παρά το θεατρικό πέσιμο του αρχηγού της εθνικής για να αποφύγει την κάρτα και να τιμωρηθεί μόνο ο Βραζιλιάνος.

Η τελευταία μεγάλη φάση του ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις με τον Μεϊτέ να πιάνει το σουτ, την μπάλα να κοντράρει στον Γεντβάι αλλά να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 53′ Σπόραρ

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Λιντχάουτ (ΟΛΛ)

Κόκκινες: 80′ Τάισον / 80′ Μπακασέτας

Κίτρινες: Ζίβκοβιτς / Γεντβάι, Ρουμπέν, Μλαντένοβιτς

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα, Τσιγγάρας (63′ Μεϊτέ), Σβαμπ (76′ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο (63′ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (64′ Τάισον), Μπράντον (71′ Σαμάτα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν (87′ Σένκεφελντ), Μπακασέτας, Παλάσιος (68′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (87′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (74′ Ζέκα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς