19 C
Athens

Το μεγάλο λάθος του Κάρλσον στον Άρη, η Γκέτεμποργκ και η «σφήνα» από ομάδα της Σ. Αραβίας

Ο Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον ήρθε στον Άρη το περασμένο καλοκαίρι αναζητώντας την ευρωπαϊκή του αναγέννηση, ωστόσο ο ίδιος χαμήλωσε απότομα τον πήχη και κατέληξε να κάνει διακοπές διαρκείας στην Ελλάδα όντας «ξένο σώμα» για τους Κίτρινους εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Η απομάκρυνση του Τόλη Τερζή και η επιστροφή του Άκη Μάντζιου στον πάγκο της ομάδας δεν αποτέλεσε σημείο αφετηρίας για τον 29χρονο Σουηδό εξτρέμ, που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του πρώτου εξαμήνου της σεζόν να μπει στα βασικά πλάνα του προπονητή του όντας αρκετές φορές εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων κυρίως στον προσαγωγό.

Ο Κάρλσον δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν κυρίως σε παιχνίδια που οι αντίπαλοι ήταν μικρότερης δυναμικότητας και ο ίδιος θεωρητικά είχε την ευκαιρία να αναδείξει τη δεδομένη ποιότητά του.

Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ήταν η εικόνα του στις προπονήσεις. Σχεδόν αδιάφορος, μακριά από τα «θέλω» και τις «ανάγκες» του προπονητή του, δεν ταίριαξε ποτέ στο πλάνο του Μάντζιου και δεν δικαίωσε τις τεράστιες προσδοκίες που είχαν «γεννηθεί» όταν ερχόταν ως δανεικός από την ιαπωνική Ουράβα Ρεντς.

Ο Σουηδός, πέραν όλων των άλλων, άρχισε να γκρινιάζει μετά το πρώτο διάστημα προσαρμογής του για τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του, ενώ ακόμα και σήμερα ζητάει μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τη συμφωνία του με τους Θεσσαλονικείς, που έχουν επωμιστεί το υψηλό συμβόλαιό του για τη φετινή σεζόν, ύψους περίπου 450.000 ευρώ. Αυτό είναι μάλιστα το πέμπτο πιο «βαρύ» συμβόλαιο στο φετινό ρόστερ του Άρη, μετά από αυτά των Μορόν, Φαμπιάνο, Νταρίντα και Μπράμπετς.

Άρης: Στη Σουηδία ο Κάρλσον, αυτό θα είναι το συμβόλαιό του στην Γκέτεμποργκ

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του, όπως αποκάλυψε ο ΑΘΛΟΣ από την περασμένη Παρασκευή, η Γκέτεμποργκ βρίσκεται «μία ανάσα» απ’ το να τον επαναπατρίσει μετά από 12 χρόνια, ωστόσο η επικείμενη συμφωνία καθυστερεί αισθητά λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων από τα συμβόλαια του Κάρλσον με την Ουράβα Ρεντς και σε δεύτερο βαθμό με αυτό στον Άρη, το οποία σε θεωρητικό επίπεδο έχει ήδη διακοπεί.

Όσο δεν επιτυγχάνεται επίσημη συμφωνία με την Γκέτεμποργκ, άλλο τόσο πληθαίνουν οι μνηστήρες για την υπογραφή του με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως ομάδα της Σαουδικής Αραβίας τον έχει προσεγγίσει δίνοντάς μάλιστα σχεδόν τα διπλά χρήματα από αυτά που τού προσφέρουν οι Σουηδοί.

Ο ίδιος δείχνει να επιθυμεί την επιστροφή στην πατρίδα του, όπου και βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτή η νέα πρόταση που έχει στα χέρια του από τα Εμιράτα να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι τις αρχές Μαρτίου, όταν και κλείνει το μεταγραφικό παζάρι στις δύο χώρες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς