18.7 C
Athens

Ντέμης: Δεν θα έδινα το πέναλτι στην ΑΕΚ και η κόκκινη μου φάνηκε αυστηρή, αλλά ας μιλήσουμε για μπάλα

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα 3-0 της Κηφισιάς για να επιστρέψει στις νίκες και να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Τούμπας επί του ΠΑΟΚ.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε οι φιλοξενούμενοι να μείνουν με παίκτη λιγότερο από το 5ο λεπτό, με τον Γκορτσίλα ουσιαστικά να ανοίγει τον δρόμο προς τη νίκη για την Ένωση.

Τη φάση σχολίασε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή «Monday FC» της Νova, λέγοντας πως ο ίδιος δεν θα έδινε το πέναλτι στην Ένωση και πως η κόκκινη στον Σπίνο του φάνηκε αυστηρή. Παρόλα αυτά δεν θέλησε να δώσει έκταση στο θέμα και τόνισε «ας μιλήσουμε για μπάλα».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Υπάρχει επαφή στο πέναλτι της ΑΕΚ. Ήταν στο χέρι του διαιτητή. Η κόκκινη μου φάνηκε αυστηρή, δεν είχαμε πολλά για την διαιτησία. Ας μιλήσουμε για μπάλα. Εγώ δεν θα το έδινα το πέναλτι, αφού με ξέρεις.

Η εικόνα έκανε καταπληκτικό, απίστευτο α’ ημίχρονο με Λιβάι Γκαρσία να είναι το πρώτο βιολί», είπε ο Ντέμης και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα από το πέναλτι που έχασε, είχε πολλές τελικές, ένα πολύ ωραίο πρώτο γκολ. Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Λιβάι και Πήλιο να είναι για μένα οι κορυφαίοι.

Μου αρέσει πολύ ο Πήλιος, μου άρεσε από το πρώτο ματς που τον είδα, με πείθει πολύ όσο τον βλέπω και χαίρομαι που η ΑΕΚ βρήκε νεαρό Έλληνα παίκτη και θα τον βλέπουμε», είπε ακόμη ο Νικολαΐδης και πρόσθεσε: «Έχει ωραία νοοτροπία με δύο φάσεις να σκοράρει. Θα αρχίσει να σκοράρει κιόλας. Θέλει και μία εμπειρία όλο αυτό. Όσο περνάει ο καιρός, θα τον δούμε να κάνει και γκολ.

Γενικά πολύ καλή η ΑΕΚ στο α’ μέρος. Έριξε λίγο την ένταση του ματς στη συνέχεια, νομίζω ότι νίκησε εύκολα.

Είναι καταπληκτική η φάση του 1-0. Η ντρίμπλα του Ελίασον, η σέντρα με το κακό του πόδι το δεξί, η εκτέλεση.

Δεν υστέρησε κάποιος από την ΑΕΚ, απλά είπα τους 4 που ξεχώρισα».

Για τις τελικές της ΑΕΚ: «Καταπληκτικά νούμερα, καταπληκτικά στατιστικά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς