18.6 C
Athens

ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Με MVP… Γκορτσίλα η Ένωση (vid)

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα 3-0 της Κηφισιάς για να επιστρέψει στις νίκες και να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα περιμένοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που διεξάγεται αυτή την ώρα.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε οι φιλοξενούμενοι να μείνουν με παίκτη λιγότερο από το 5ο λεπτό, με τον Γκορτσίλα ουσιαστικά να ανοίγει τον δρόμο προς τη νίκη για την Ένωση.

Η Κηφισιά έμεινε με δέκα παίκτες μετά από απευθείας κόκκινη κάρτα στον Σπίνο που υπέδειξε ο Γκορτσίλας και πέναλτι στον Λιβάι Γκαρσία χωρίς να υπάρχει η παραμικρή παράβαση! Ο επιθετικός της ΑΕΚ μπορεί να νικήθηκε από τον Αναγνωστόπουλο αλλά ο δρόμος είχε στρωθεί με ροδοπέταλα για τους Κιτρινόμαυρους.

Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την εκδίκηση του και μάλιστα δύο φορές, σκοράροντας δύο γκολ με το κεφάλι σε διάστημα 5 λεπτών (19′, 24′).

Οι γηπεδούχοι βρήκαν κι άλλο τέρμα στο 27′, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ. Κάτι τέτοιο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 81′.

Ουσιαστικά η εικόνα του ματς ήταν ίδια μέχρι το τέλος, με την Κηφισιά να μην παίρνει ποτέ ανάσα και τους γηπεδούχους να έχουν συνέχεια την μπάλα στα πόδια τους.

Τελικά το τρίτο τέρμα για την ΑΕΚ ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με το παρθενικό γκολ του Λιούμπισιτς και έτσι η Ένωση πέρασε ένα ήσυχο κυριακάτικο βράδυ και έβαλε τρεις βαθμούς στο σακούλι της χωρίς να παιδευτεί.

ΑΕΚ – ΚΗΦΙΣΙΑ 3-0

ΓΗΠΕΔΟ: OPAP ARENA
Διαιτητής: Γκορτσίλας
Σκόρερ: 19′, 24′ Λιβάι Γκαρσία, 90+1′ Λιούμπισιτς
Κόκκινες: -/ 5′ Σπίνο
Κίτρινες: 34′ Χατζισαφί, 67′ Κάλενς / 47′ Γκόμπελιτς, 54′ Σολόα
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον (70′ Λιούμπιτσιτς), Ελίασον (77′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (70′ Πισάρο), Τσούμπερ (70′ Αραούχο), Γκαρσία (70′ Άμραμπατ).
Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Σπίνος, Μιλίσεβιτς, Τσάπαν (72′ Μποτία), Τσανάτζια, Σολόα (57′ Κλωναρίδης), Μενέντες (10′ Βαφέας), Μπιφουμά (57′ Πρίτσας), Μπαρμπόσα Ματέους, Οζέγκοβιτς (72′ Τετέι)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς