16.1 C
Athens

Κοξένογλου: Είναι περισσότεροι οι εποπτευόμενοι χώροι στα γήπεδα, το άνοιγμα γίνεται με ασφάλεια

Τα γήπεδα ανοίγουν μετά από δύο μήνες και αρχής γενομένης από τον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Άρη, ο κόσμος επιστρέφει στις εξέδρες για να στηρίξει την ομάδα του.

Με αφορμή το άνοιγμα των θυρών για τον κόσμο, η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League, Κάτια Κοξένογλου αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν αυτό το διάστημα όσον αφορά στα νέα μέτρα και τις προδιαγραφές για τις κάμερες.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Είμαι χαρούμενη που ξανανοίγουν τα γήπεδα γιατί χωρίς τους φιλάθλους είναι ένα άψυχο παιχνίδι. Οπότε είμαστε έτοιμοι όλες οι ομάδες της Super League 1 να ξανανοίξουμε τα γήπεδα μας με ασφάλεια. Βάσει της υπουργικής απόφασης, όπως έχει ήδη γίνει γνωστή η υπουργική απόφαση, προβλέπεται οι καινούργιες κάμερες να έχουν τα νέα χαρακτηριστικά, τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, όπως προβλέπει η τεχνολογία. Οπότε οι νέες κάμερες έχουν πραγματικά 250 pixel, που σημαίνει ότι μπορούν να ζουμάρουν καλύτερα και να βλέπουν ακριβώς το πρόσωπο των θεατών. Αυτό που έχει αλλάξει βάση της υπουργικής απόφασης είναι ότι είναι περισσότεροι εποπτευόμενοι χώροι, που σημαίνει ότι πλέον και σε κυλικεία και κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών και στους διαδρόμους που μπαίνουν οι θεατές και στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες, θα εποπτεύονται δηλαδή όλοι οι χώροι ενός γηπέδου εντός και εκτός.

Κάθε γήπεδο έχει την ιδιομορφία του. Στο συγκεκριμένο γήπεδο είχαμε 20 κάμερες και τώρα έχουμε 44 επιπλέον για να μπορέσουμε να εποπτεύουμε όλους τους χώρους, στο συγκεκριμένο γήπεδο του Περιστερίου έπρεπε να προστεθούν άλλες 44 κάμερες. Το κέντρο ελέγχου, στο οποίο μέσα υπάρχει το κοντρόλ και οι οθόνες, είναι στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν έχει πρόσβαση κανένας, εκτός από τους χειριστές που έχουν καθοριστεί από την Ελληνική Αστυνομία που είναι εκπαιδευμένοι στο θέμα της εποπτείας και έρχονται πριν τον αγώνα αλλά και μέσα στην εβδομάδα για να ελέγξουν αν το σύστημα λειτουργεί και έχουν μόνο εκείνοι πρόσβαση. Έχουν κλειδί και κωδικούς και δεν μπορεί να μπει κανείς άλλος και την ημέρα του αγώνα, είναι οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας και δεν υπάρχει πρόσβαση σε κανέναν άλλο.

Τρεις ημέρες προ του πρώτου αγώνα, έρχεται η αστυνομία και ελέγχει το σύστημα και και πριν τον αγώνα υπάρχει ένας δεύτερος έλεγχος και αν το σύστημα δεν λειτουργεί ο αγώνας, στέλνεται η ενημέρωση έκθεση της Αστυνομίας στη ΔΕΑ και η ΔΕΑΒ αποφασίζει ότι θα γίνει ο αγώνας χωρίς θεατές. Όμως εάν στις τρεις μέρες που θα έρθουν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάποια κάμερα και γενικά δηλαδή το σύστημα δεν λειτουργεί όπως θα πρέπει να λειτουργεί, δίνεται μια προθεσμία 12 ωρών στην ομάδα για να μπορέσει να διορθώσει τη βλάβη. Εάν ωστόσο δεν μπορέσει σε αυτές τις 12 ώρες να το διορθώσει, η απόφαση είναι να γίνει ο αγώνας χωρίς θεατές.

Κατ’ αρχήν αυτές οι κάμερες της νέας νέας τεχνολογίας είναι κάμερες real time. Δηλαδή από τη στιγμή που θα μπει ο θεατής και θα κτυπήσει το εισιτήριό του αυτόματα συνδέεται με την κάμερα και είναι σε πραγματικό χρόνο. Και μάλιστα είναι υποχρεωμένη η ομάδα να ενημερώνει τους τους θεατές ότι ο χώρος εποπτεύεται, το οποίο θα γράφεται και σε όλα και στα σάιτ μας και παντού, ότι ο χώρος εποπτεύεται αλλά και όταν θα μπαίνει μέσα θα ενημερώνεται από το θα υπάρχει ανακοίνωση ότι οι χώροι εποπτεύονται και απαγορεύεται να μπαίνουν μέσα θεατές με καλυμμένο το πρόσωπο.

Για να ολοκληρωθεί το έργο της ταυτοποίησης θα πρέπει να προχωρήσουμε μετά στα τουρνικέ που λέμε, ώστε με το που θα μπαίνει ο μέσα ο θεατής να τσεκάρεται το εισιτήριό του και να γίνεται και η λεγόμενη ταυτοπροσωπία. Να σας πω ότι οι ομάδες της Super League 1 ήδη έχουν μια βάση.

Ήδη υπήρχαν κάμερες και αυτός ο έλεγχος με τις κάμερες όποτε γίνεται κάποια προσθήκη στη Super League 1, δεν είναι ότι θα ξεκινήσει ένα έργο από την αρχή, οπότε καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Προσπαθούμε οι ομάδες γρήγορα να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση βάσει της υπουργικής απόφασης».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς