19.2 C
Athens

Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-2: Έσωσε μέσω VAR τον βαθμό σε ένα «δικό της» ματς, αγωνία για Τίλεμανς πριν τον Ολυμπιακό

Οι Χωριάτες έδειξαν να κλειδώνουν τη νίκη μετά το 2-0 του α' ημιχρόνου, αλλά είχαν δύο διαφορετικά πρόσωπα κόντρα στην Τσέλσι, έχασαν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της 4άδας στην Premier και μαζί τον Τίλεμανς, ο οποίος πολύ δύσκολα θα είναι διαθέσιμος στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό

Η Άστον Βίλα έδειξε να έχει εύκολο έργο απέναντι στην Τσέλσι μετά το «καθαρό» και δίκαιο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου (σκόραραν οι Κουκουρέγια με αυτογκόλ και Ρότζερς), αλλά ο μυϊκός τραυματισμός του Τίλεμανς και η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, στην εστία, λόγω ενοχλήσεων του Εμιλιάνο Μαρτίνες, την έβγαλαν εκτός σχεδίου, με την Τσέλσι να «χτυπά» από τα άκρα και να παίρνει… απρόσμενα τον βαθμό της ισοπαλίας με τέρματα των Μαντουέκε και Γκάλαχερ, ενώ θα μπορούσε να «κλέψει» και τη νίκη στο 96′ αλλά το VAR έσωσε την ομάδα του Έμερι για το τελικό 2-2.

Οι Χωριάτες αγωνιούν για την κατάσταση του Βέλγου μέσου πριν τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Conference League την ερχόμενη Πέμπτη (2/5), ενώ υπενθυμίζεται ότι στην εστία κόντρα στους Πειραιώτες, ούτως ή άλλως, θα έπαιρνε θέση ο Ρόμπιν Όλσεν (πρώην του ΠΑΟΚ) ελέω τιμωρίας καρτών του Μαρτίνες.

Η Άστον Βίλα ξεκίνησε ιδανικά το ματς και πήρε προβάδισμα μόλις στο 4′ με αυτογκόλ του Κουκουρέγια, απόρροια της πίεσης ψηλά στην πρώτη πάσα των Λονδρέζων από την ομάδα του Έμερι, που είχε ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι της, την οποία όμως σε μεγάλο βαθμό έχασε στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικότερα μετά τον κομβικό τραυματισμό του Τίλεμανς, που αποχώρησε με έντονους πόνους μόλις στο 27′.

Στο 42′ ο Μόργκαν Ρότζερς με ωραίο τελείωμα έδειχνε να απλοποιεί την κατάσταση για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, παρά τα απρόοπτα που συνεχίστηκαν στο ημίχρονο με την αναγκαστική αλλαγή του Μαρτίνες, ο οποίος αγωνίστηκε με ενοχλήσεις και είναι εκτός από τον πρώτο ημιτελικό με τους Ερυθρολεύκους.

Στην επανάληψη, η Άστον Βίλα ήταν μία άλλη ομάδα. Χωρίς τα ίδια τρεξίματα και με μεγάλες αποστάσεις, ήταν φανερό ότι είχε χάσει την ασφάλεια στο παιχνίδι της και τη σωστή λειτουργία στα χαφ, με τον Τίλεμανς εκτός από πολύ νωρίς.

Η Τσέλσι το εκμεταλλεύτηκε με τα ωραία σε εκτέλεση τέρματα των Μαντουέκε και Γκάλαχες, ενώ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αλλά σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα το… VAR της γύρισε την πλάτη.

Τελικώς, η Άστον Βίλα πήγε στους 67 βαθμούς, όντας στο +7 αλλά με τρία ματς περισσότερα από την πέμπτη Τότεναμ που έχει 60, με την Τσέλσι να ανεβαίνει στους 48 αλλά να βλέπει ακόμα τις ευρωπαϊκές θέσεις με τα κιάλια.

Η σύνθεση της Άστον Βίλα: Μαρτίνες (46′ Όλσεν), Κας, Κόνσα, Τόρες, Ντιν, Μπέιλι (75′ Κάρλος), Τίλεμανς (27′ Ντιαμπί, 83′ Ντουράν), Λουίζ (75′ Ιροεγκμπουνάμ), Ρότζερς, Μακγκίν, Γουότκινς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 27 Απριλίου

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-2 (48’ Ρίτσαρντσον, 65’ αυτογκολ Ογκμπόα / 43’ Μπόουεν, 77’ Αντόνιο)

Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας 1-1 (52′ Μουνίζ / 87′ Σλουπ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 1-1 (79′ Άντονι / 87′ πέν. Αμντουνί)

Νιούκαστλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-1 (26′, 61′ πέν. Ίσακ, 54′ Γκιμαράες, 65′ αυτ. Όσμπορν, 72′ Γουίλσον / 5′ Αχμέντχοτζιτς)

Γουλβς – Λούτον 2-1 (39′ Χουάνγκ, 50′ Τοτί / 80′ Μόρις)

Έβερτον – Μπρέντφορντ 1-0 (60′ Γκέιγ)

Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-2 (4′ αυτ. Κουκουρέγια, 42′ Ρότζερς / 63′ Μαντουέκε, 81′ Γκάλαχερ)

Κυριακή 28 Απριλίου 

Μπόρνμουθ – Μπράιτον (16:00)

Τότεναμ – Άρσεναλ (16:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς