19.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα πρώτα δείγματα του Καμπράλ και ο σχεδόν αλάνθαστος Τσικίνιο

Ο αγώνας με τον ΟΦΗ αποτέλεσε κάτι σαν «οδηγό» για τον Μεντιλίμπαρ ενόψει της πρεμιέρας του στον πάγκο του Ολυμπιακού: Η πληθωρική παρουσία του Τσικίνιο στα χαφ, η φανέλα βασικού στον Κάρμο και ο δραστήριος αλλά επιπόλαιος Καμπράλ

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με άνεση το χαμηλό εμπόδιο του ΟΦΗ, σε ένα ματς που περισσότερο λειτούργησε ως «οδηγός» για τον Μεντιλίμπαρ που παρακολούθησε την αναμέτρηση από τις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης», πήρε μία πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα και έχει σηκώσει ήδη μανίκια στου Ρέντη ενόψει της πρεμιέρας του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο κόντρα στη Φερεντσβάρος την ερχόμενη Πέμπτη (15/2).

Οι Ερυθρόλευκοι με τον Συλαϊδόπουλο ως υπηρεσιακό στον πάγκο ήταν πιο απελευθερωμένοι και κυρίως τακτοποιημένοι στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας τα απολύτως αυτονόητα σε ένα πρώτο δείγμα για το πώς μπορούν να πορευθούν στη συνέχεια, με φόντο την αντεπίθεση σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Τα πρώτα λόγια του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Είστε ομάδα με ποιότητα και δυνατότητες»

Τα όσα είδε ο πολύπειρος Βάσκος τεχνικός από κοντά τον έκαναν να βγάλει τα πρώτα πρώιμα αλλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Τόσο από το πώς λειτούργησε η ομάδα με τον Φορτούνη στο «10» κι όχι στα άκρα, όσο και από την παρουσία του Κάρμο στο κέντρο της άμυνας, με τον Πορτογάλο να παίρνει από νωρίς φανέλα βασικού. Παράλληλα, υπάρχει και ο Τσικίνιο στα χαφ, που κάνει τα πάντα και συμφέρει σε αυτές τις πρώτες του εμφανίσεις του με τα ερυθρόλευκα έχοντας τρομερά νούμερα, ειδικά στο κομμάτι των ενεργειών του με την μπάλα (87 κατά μέσο όρο σε τρεις εμφανίσεις) και των πετυχημένων μεταβιβάσεων (σε ποσοστό 83%).

Σταθερός, σχεδόν αλάνθαστος και πληθωρικός στον χώρο του κέντρου, ο Τσικίνιο δείχνει από την αρχή για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός κινήθηκε άμεσα και επίμονα για την απόκτησή του από την Μπενφίκα, δίχως να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι.

Αυτά είδε ο Μεντιλίμπαρ από τον Ολυμπιακό: Ο σταθερός Κάρμο, ο Φορτούνης στο «10» και το πρέσινγκ ψηλά

Το περασμένο Σάββατο κόντρα στον ΟΦΗ, πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του ο Ζοβάνε Καμπράλ. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έδειξε ότι έχει αγωνιστικό ρυθμό και ενέργεια καθώς έπαιζε με την εθνική του ομάδα στο Κόπα Άφρικα.

Βέβαια, σε κάποιες στιγμές έδειξε να μην έχει καθαρό μυαλό και ψυχραιμία στην τελική ενέργεια, με αποκορύφωμα τη φάση που αστόχησε εξ’ επαφής μετά από ασίστ «πάρε-βάλε» του Αλεξανδρόπουλου. Πάντως, έδειξε διάθεση και τη δυνατότητα να προσφέρει άμεσα προσδίδοντας περισσότερη ταχύτητα και μεγαλύτερη ευελιξία στα «ερυθρόλευκα» άκρα, εκεί όπου υπάρχουν και οι Ζέλσον Μαρτίνς (τραυματίας και πιθανότατα εκτός μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ) και Ποντένσε, ο οποίος ανεβάζει ξανά στροφές και είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο ώστε να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς