23.3 C
Athens

Αυτά είδε ο Μεντιλίμπαρ από τον Ολυμπιακό: Ο σταθερός Κάρμο, ο Φορτούνης στο «10» και το πρέσινγκ ψηλά

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν πιο κεφάτοι, απελευθερωμένοι και τακτοποιημένοι στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτα ματς μετά τη φυγή Καρβαλιάλ, με τον Συλαϊδόπουλο ως υπηρεσιακό στον πάγκο και τον Μεντιλίμπαρ να βγάζει κάποια πρώτα συμπεράσματα από τις σουίτες του «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με σχετική άνεση όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα (4-0) το εμπόδιο του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη υπό το βλέμμα του νέου προπονητή του, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που την Κυριακή (11/2) θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Φερεντσβάρος την ερχόμενη Πέμπτη για τα playoffs του Conference League.

Ο Βάσκος τεχνικός είχε τη δυνατότητα να πάρει μία πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα το απόγευμα του Σαββάτου, βλέποντας έναν κεφάτο Ολυμπιακό, να κάνει μία από τις καλύτερες και πιο… απελευθερωμένες εμφανίσεις του στη σεζόν.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Ο Μεντιλίμπαρ τον είδε κεφάτο

Φυσικά, το εμπόδιο του κάκιστου φετινού ΟΦΗ δεν ήταν για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά το χορτάρι «έδειξε» πράγματα, όπως και η κίνηση του Συλαϊδόπουλου να χρησιμοποιήσει τον Φορτούνη στο «10», που έφερε άλλον αέρα επιθετικά στους Ερυθρόλευκους.

Η ομάδα έδειξε να λειτουργεί καλύτερα και πιο… τακτοποιημένα με τον αρχηγό της σε θέση επιτελικού μέσου, εκεί δηλαδή που έχει κάνει πράγματα και θαύματα ακόμα και στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σκηνή, αυτή του Champions League. Το μήνυμα είναι σαφές ότι πέρασε και στον Μεντιλίμπαρ, αφού όλον αυτόν τον καιρό και ειδικά μετά τον Νοέμβριο, ο Φορτούνης μοιάζει «χαμένος» και να χάνει αρκετή από την αίγλη του αγωνιζόμενος στα άκρα.

Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε ξανά ο Μασούρας που είναι ξεκάθαρα εδώ και αρκετό καιρό ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των Πειραιωτών. Ήταν ξανά παντού, πρέσαρε, δημιουργούσε, σκόραρε και κέρδιζε φάουλ. Η επίθεση του Ολυμπιακού, τη δεδομένη χρονική περίοδο, ξεκινάει και τελειώνει στον Μασούρα, κάτι που σίγουρα εντόπισε το πολύπειρο ποδοσφαιρικό μάτι του 62χρονου Ισπανού προπονητή.

Ο Ολυμπιακός έδειξε τη διάθεση να πρεσάρει ψηλά τον ΟΦΗ, είχε περισσότερη ενέργεια, έβαλε νέες ιδέες και αυτοματισμούς στο παιχνίδι του, γενικώς έδειξε πολύ πιο απελευθερωμένος, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Αυτή είναι η λέξη-κλειδί και για τη συνέχεια.

Να έχουν δηλαδή οι παίκτες τον ρόλο που τους αντιπροσωπεύει εντός αγωνιστικού χώρου, με περισσότερη διάθεση, καλύτερες συνεργασίες και σίγουρα πιο «σφιχτή» άμυνα, με τον Κάρμο να δείχνει αρκετά καλά στοιχεία και στο ματς με τους Κρητικούς, όπου βέβαια δεν χρειάστηκε να παρέμβει σε πολλές περιπτώσεις. Όταν το έκανε όμως, ήταν ανίκητος στον αέρα και σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του. Όπως και στο δεύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η νέα εποχή Μεντιλίμπαρ ξεκινάει και επίσημα από σήμερα (11/2) για τον Ολυμπιακό, που ελπίζει σε καλύτερες μέρες ώστε να σώζει ό,τι σώζεται φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη αλλά να «φτιαχτεί» από τώρα -σε μεγάλο βαθμό- ενόψει της επόμενης σεζόν…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς