22.8 C
Athens

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Ο Μεντιλίμπαρ τον είδε κεφάτο

Με τον Συλαϊδόπουλο στον πάγκο και τον Μεντιλίμπαρ στην εξέδρα, οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα καθαρίζοντας τον ΟΦΗ από το πρώτο ημίχρονο με κορυφαίους τους σκόρερ Μασούρα, Ποντένσε και Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη για ένα ξέσπασμα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό όχι μόνο για τη βαθμολογία αλλά και για την ψυχολογική ανάταση πριν από το σπουδαίο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη την Πέμπτη.

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο και υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που από το αεροδρόμιο βρέθηκε στο Καραϊσκάκη, οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν μια από τις πιο άνετες νίκες τους στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στον ΟΦΗ (4-0) καθαρίζοντας το τρίποντο από το… δεκάλεπτο!

Ολυμπιακός και ΟΦΗ τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, με ξεχωριστό περιβραχιόνιο ο Φορτούνης (pics)

Πέρα από τα τέσσερα γκολ όμως ο Ολυμπιακός έδειξε συνολικά αρκετά κεφάτος και έβγαλε κάποιες ωραίες συνεργασίες, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει να έχει αποδεχθεί τη μοίρα της και που σύντομα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα προχωρήσει και σε νέα αλλαγή προπονητή.

Ο Συλαϊδόπουλος δεν πήρε ρίσκα, ακολούθησε την πεπατημένη και τόσο εκείνος όσο και ο Μεντιλίμπαρ παρακολούθησαν έναν ανεβασμένο Ποντένσε (στο ημίχρονο αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις και προφυλάχθηκε). Ο Πορτογάλος είχε την πρώτη τελική του αγώνα και στο 6ο λεπτό βρήκε στον χώρο τον Μασούρα που έφυγε απέναντι από τον Μπάουμαν. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε σε πρώτο χρόνο αλλά σε δεύτερο ο Μασούρας κέρδισε την κόντρα και σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, η άμυνα των Κρητικών εμφάνισε νέα προβλήματα στην άμεση ανάπτυξη των παικτών του Ολυμπιακού από τα δεξιά (Ροντινέι – Φορτούνης – Μασούρας), ουδείς εκ των Γκλάζερ – Γιαννούλη απομάκρυνε καλά ο Ελ Κααμπί άνοιξε λογαριασμό στο 2024 μετά την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα.

Ο Φορτούνης δεν ήταν μόνο δημιουργικά ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού αλλά και εκτελεστικά αφού μετά το 2-0 είχε τρεις ευκαιρίες που ωστόσο δεν κατέληξαν σε γκολ. Αντίθετα, η προσπάθεια του Ποντένσε στο 34ο λεπτό με πανέμορφο πλασέ επιβραβεύτηκε για το 3-0, με τον Πορτογάλο που έκανε εξαιρετική εμφάνιση να επιστρέφει στα γκολ μετά από 3,5 μήνες όταν και είχε βρει δίχτυα πάλι απέναντι στον ΟΦΗ στην Κρήτη. Τότε οι παίκτες του Πέπε Μελ ήταν σε σαφώς καλύτερη κατάσταση και όχι στην υπό διάλυση φάση που βρίσκονται τώρα…

Ο Μπάουμαν δεν σταμάτησε να βρίσκεται σε εγρήγορση, απέκρουσε νέα σουτ του Μασούρα ενώ στο 38′ το δυνατό σουτ του Κάρμο τράνταξε το δοκάρι. Αντίθετα, οι Κρητικοί από το πρώτο ημίχρονο – και συνολικά από το ματς – θα θυμούνται μια άστοχη κεφαλιά του Βούρου και ένα παρ’ ολίγον χαμένο τετ α τετ του Ισεκά (δεν είχαν τελική στην εστία σε 92′ αγώνα).

Ο Ελ Κααμπί στο 57′ έχασε μεγάλη ευκαιρία από δύσκολη θέση και ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης βρήκε το φοβερό γκολ που άξιζε. Ο Τσικίνιο με υπέροχη μπαλιά σημάδεψε τον αρχηγό του Ολυμπιακού που με ωραία λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν να ψάχνουν κι άλλα γκολ (παρά τις αλλαγές διαχείρισης που έγιναν) με τον Καμπράλ – που έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα – να αστοχεί στο δεύτερο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάκιτς άγγιξε το γκολ της τιμής στο 78′ αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη που πέρασε το πιο ήσυχο απόγευμα της φετινής σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ 4-0

Σκόρερ: 6′ Μασούρας, 10′ Ελ Κααμπί, 34′ Ποντένσε, 58′ Φορτούνης

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

Κίτρινες: Κάρμο / Μαρινάκης, Μπάκιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (72′ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (62′ Καμπράλ), Μασούρας (77′ Ναβάρο), Ποντένσε (46′ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (61′ Γιόβετιτς)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης (46′ Θοράρινσον), Αμπάντα, Γκλάζερ, Γκαγέγος (46′ Μοσκέρα), Μπάκιτς, Μπάκου (81′ Ριέρα), Αποστολάκης (62′ Χιμένεθ), Ισεκά (62′ Φελίπε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς