17 C
Athens

Ακτή Ελεφαντοστού – Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1-0: Οι Ιβοριανοί στον τελικό του Κόπα Άφρικα με στόχο το 3ο τρόπαιο

Έδειξε την ανωτερότητά της έστω και με… μισό μηδέν και σφράγισε το δεύτερο εισιτήριο του τελικού η Ακτή Ελεφαντοστού που επιβλήθηκε με 1-0 της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Οι Ιβοριανοί θα διεκδικήσουν το Κόπα Άφρικα – που διεξάγεται στην έδρα τους – απέναντι στη Νιγηρία που νωρίτερα εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο.

Παρότι το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερο από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών, η Ακτή προηγήθηκε τελικά στο 65′ με το πολύ δύσκολο τελείωμα του Αλέ μετά τη σέντρα του Γκραντέλ από τα δεξιά και διαφύλαξε σαν κόρη οφθαλμού το αποτέλεσμα για να πανηγυρίσει τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση στον τελικό όπου θα διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο (και πρώτο μετά από 9 χρόνια) απέναντι στη Νιγηρία που ψάχνει το τέταρτο (και πρώτο μετά από 11 χρόνια).

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Φοφανά Γ., Σινγκό, Μπολί, Εντικά, Κονάν, Σερί (61′ Αμανί), Κεσί, Αντινγκρά (80′ Μπαμπά), Φοφανά Σ. (61′ Σανγκαρέ), Γκραντέλ (90′ Μπογκά), Αλέ (90′ Κρασό)

ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΝΓΚΟ: Εμπασί-Ενζαού, Καλουλού, Εμπεμπά, Ινονγκά, Μαζουακού, Μουτουσαμί, Πικέλ (69′ Τσιμπολά), Ελία (78′ Σιλάς), Κακουτά (46′ Μπονγκοντά), Γουισά (70′ Μαγελέ), Μπακαμπού (69′ Μπανζά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς