17.3 C
Athens

Άρης: Έκλεισε κι έρχεται μετά το Ασιατικό Κύπελλο ο Ανσαριφάρντ, προσπάθησε για «μπαμ» με Κογιάδο

Διαβάστε το ρεπορτάζ του ΑΘΛΟΥ για την «κλεισμένη» συμφωνία του Άρη με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ αλλά και το συμβόλαιο που θα υπογράψει στους Θεσσαλονικείς που έφτασαν πραγματικά κοντά και στον άλλοτε αρχηγό της Μπαρτσελόνα Β'

Ο Άρης κατάφερε να κλείσει την «τρύπα» του σέντερ φορ στο ρόστερ του αφού είναι έτοιμος να ανακοινώσει στην τελευταία μέρα των μεταγραφών την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάρντ που με πριν το κρίσιμο ματς με την εθνική Ιράν κόντρα στη Συρία για τη φάση των «16» του Ασιατικού Κυπέλλου βρήκε συμβιβαστική λύση με την Ομόνοια για τον τερματισμό του συμβολαίου του.

Το υψηλό συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την κυπριακή ομάδα και μερικά μπόνους που είχαν συμφωνηθεί δυσκόλεψαν τη διαδικασία, ωστόσο σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΘΛΟΥ βρέθηκε λύση στο 90′ με το «τριφύλλι» της Κύπρου να δίνει ένα σημαντικό ποσό στον Ιρανό επιθετικό καλύπτοντας κατά μεγάλο βαθμό τα οικονομικά του «θέλω» για τη συμφωνία των δύο πλευρών που είχε ισχύ μέχρι τον ερχόμενο Μάιο.

Κάπως έτσι «κλείδωσε» το deal των Κιτρίνων με τον Ανσαριφάρντ που επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια στην Ελλάδα, καθώς είχε φύγει από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 από την ΑΕΚ με προορισμό τη Μεγαλόνησο.

Με τη φανέλα της Ομόνοιας μέτρησε φέτος 15 συμμετοχές στο κυπριακό πρωτάθλημα ενώ συνολικά έχει σκοράρει 10 φορές κι έχει μοιράσει άλλες τόσες ασίστ σε 61 εμφανίσεις. Έχει ρυθμό στα πόδια του, θέλει το Ασιατικό Κύπελλο με το Ιράν και εν συνεχεία να βρει μία ομάδα στην οποία να παίζει, με τον Άρη να τού δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συμβόλαιο που θα υπογράψει στην ομάδα του Μάντζιου θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2024, όταν και θα γίνει μία νέα κουβέντα για το τι μέλλει γενέσθαι, αναλόγως φυσικά με τις εμφανίσεις του στην επιστροφή στη Super League. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο παίκτης σκέφτεται ήδη σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα του για να περάσει εκεί τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον.

Ο ΑΡΗΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΑΜ» ΜΕ ΚΟΓΙΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ

 Οι πληροφορίες του athlosnews για την περεταίρω μεταγραφική ενίσχυση του Άρη στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου φέρνουν στο φως την υπόθεση του Άλεξ Κογιάδο, του 24χρονου Ισπανού χαφ / εξτρέμ -αγωνίζεται με την ίδια άνεση σε κέντρο και άκρα- που αυτή την περίοδο αγωνίζεται στην Σαουδική Αραβία με τη φανέλα της Αλ Οκχντούντ και ανήκει από το περασμένο καλοκαίρι στη Ρεάλ Μπέτις.

Οι Κίτρινοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με την ομάδα της Σεβίλλης και αυτό φάνηκε το περασμένο καλοκαίρι με τις συμφωνίες για Μορόν και Μοντόγια. Σε αυτά τα πλαίσια έγιναν προχωρημένες συζητήσεις και για τον Άλεξ Κογιάδο, τον πρώην αρχηγό της Μπαρτσελόνα Β’, για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2022.

Ο Κογιάδο δεν είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία του στην ομάδα της Αραβίας παρότι είναι βασικό μέλος με 19 εμφανίσεις ως τώρα και έδειχνε «ψημένος» με την προοπτική του Άρη τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι για την επιστροφή του στην Ευρώπη. Σύμμαχος του Άρη ήταν και ο Λορέν Μορόν που τον γνωρίζει καλά σε προσωπικό επίπεδο.

Ωστόσο, οι Σαουδάραβες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του υψηλού συμβολαίου του (περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ) δεν έκαναν πίσω υψώνοντας εμπόδια για την διακοπή του δανεισμού του, τη στιγμή που η Μπέτις τα είχε βρει με τον Άρη. Παράλληλα, ο παίκτης θα έχανε ένα σημαντικό ποσό σε περίπτωση που έφευγε στη μέση της σεζόν από τη χώρα της Μέσης Ανατολής κι αυτό του δημιούργησε δεύτερες σκέψεις.

Αν και ο Άρης, όπως μαθαίνουμε, θα κάνει μία νέα προσπάθεια μέσα στη μέρα για να αλλάξει τα δεδομένα, μοιάζει πολύ δύσκολο να τα καταφέρει και λογικά δεν θα προχωρήσει σε μεταγραφή μέσου μέχρι το καλοκαίρι. Για τον αριστερό μπακ, όμως, δεν αποκλείουμε τίποτα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς