21.7 C
Athens

Ο Άρης θέλει να φέρει ξανά στην Ελλάδα τον Ανσαριφάρντ

Οι Κίτρινοι έχουν κυκλώσει την περίπτωση του 33χρονου Ιρανού στράικερ που δεν υπολογίζεται στην Ομόνοια και είναι έτοιμοι να κάνουν την τελική τους κίνηση για την ενίσχυση στη θέση του σέντερ φορ

Ο Άρης έχει μεγάλη ανάγκη για ένα δεύτερο φορ πίσω από τον Λορέν Μορόν και παρότι ψάχτηκε για έναν παίκτη κυρίως από την ισπανική αγορά, φαίνεται τελικά να καταλήγει στην επιλογή του γνώριμου στο ελληνικό κοινό, Καρίμ Ανσαριφάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο πολύπειρος Ιρανός επιθετικός, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο Κατάρ για το Κύπελλο Ασίας με την εθνική του ομάδα, δεν υπολογίζεται από την Ομόνοια για το υπόλοιπο της σεζόν μετά τις νέες προσθήκες στην επίθεση της κυπριακής ομάδας, ενημερώθηκε ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του «τριφυλλιού» παρότι στο πρώτο μισό της χρονιάς είχε ενεργό ρόλο και κάπου εκεί «κόλλησε» το ενδιαφέρον του Άρη, το οποίο ισχυροποιήθηκε το τελευταίο διάστημα.

Όσο οι Θεσσαλονικείς δεν έβρισκαν αυτό που έψαχναν στο εξωτερικό τόσο πιο μεγάλο γινόταν το «πρέπει» της απόκτησης επιθετικού λόγω των χρονικών ορίων στο deadline των χειμερινών μεταγραφών (το παράθυρο στην Ελλάδα κλείνε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 31/1) κι έτσι στράφηκαν εκ νέου στην περίπτωση Ανσαριφάρντ, την οποία «σκάλισαν» και τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο 33χρονος στράικερ γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και ο Θόδωρος Καρυπίδης τον εκτιμά τόσο αγωνιστικό όσο και προσωπικά, γεγονός που βοήθησε στις διαπραγματεύσεις.

Πάνε 2,5 χρόνια από τότε που ο Ιρανός επιθετικός έφυγε από την ΑΕΚ και δείχνει πρόθυμος να ετοιμάσει ξανά βαλίτσες για Ελλάδα όπου γνωρίζει ότι θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, παρότι ως πρώτη επιλογή παραμένει ο πρώτος σκόρερ της Super League, Λορέν Μορόν.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε καλό στάδιο, αλλά «ποτέ μην λες ποτέ» ειδικά στις τελευταίες ώρες των μεταγραφών. Ο Άρης έχει άλλη μία περίπτωση στα υπόψιν ενώ παράλληλα περιμένει την Ομόνοια να αφήσει ελεύθερο τον 33χρονο επιθετικό -το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Μάιο- ώστε να μη χρειαστεί να βγάλει χρήματα από τα ταμεία του.

Ο Ανσαριφάρντ έχει φάει με το… κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα, έχοντας αγωνιστεί σε 82 ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ (20 γκολ, 2 ασίστ), 51 φορές με τον Πανιώνιο (15 γκολ, 5 ασίστ) και σε 48 παιχνίδια ως παίκτης του Ολυμπιακού (22 γκολ, 8 ασίστ).

Με τη φανέλα της Ομόνοιας μέτρησε φέτος 15 συμμετοχές στο κυπριακό πρωτάθλημα ενώ συνολικά έχει σκοράρει 10 φορές κι έχει μοιράσει άλλες τόσες ασίστ σε 61 εμφανίσεις. Έχει ρυθμό στα πόδια του, θέλει το Ασιατικό Κύπελλο με το Ιράν και εν συνεχεία να βρει μία ομάδα στην οποία να παίζει, με τον Άρη να τού δίνει αυτή τη δυνατότητα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς