22.6 C
Athens

Παναθηναϊκός: Οι 9 μήνες χωρίς νίκη σε ντέρμπι και η εβδομάδα της πρώτης κρίσης επί Τερίμ

Ο Γιάννης Αλαφούζος προχώρησε σε αλλαγή προπονητή (και) για τα ντέρμπι, όμως ο Φατίχ Τερίμ για την ώρα δεν τον δικαιώνει και συνεχίζει το κακό σερί των Πρασίνων που έχουν μπροστά τους δύο ματς... επιβίωσης σε Κύπελλο και πρωτάθλημα

Το αρνητικό σερί του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι συνεχίζεται παρά την έλευση του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο της ομάδας και τα πράγματα δυσκολεύουν όσο φτάνουμε προς την τελική ευθεία του πρωταθλήματος και την έναρξη των playoffs.

Οι Πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα και είδαν τον Δικέφαλο να μένει μόνος του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τα ντέρμπι συνεχίζουν να αποτελούν τη «μαύρη τρύπα» του τριφυλλιού τη φετινή σεζόν, αφού δεν έχουν καταφέρει να γευτούν τη χαρά της νίκης αν εξαιρέσει κανείς το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που… πήρε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το τριφύλλι στα ντέρμπι που έχει δώσει έως τώρα στη σεζόν μετράει 3 ήττες και 4 ισοπαλίες, με τη νίκη να θυμίζει μακρινή ανάμνηση. Συγκεκριμένα, πρέπει να γυρίσουμε στις 23 Απριλίου του 2023 για να εντοπίσουμε την τελευταία που μάλιστα ήταν στην Τούμπα με 2-1 επί του ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Η διοίκηση δεν έδειξε εμπιστοσύνη στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έφερε τον Φατίχ Τερίμ σε μια ξαφνική αλλαγή στα τέλη του Δεκέμβρη. Ο Τούρκος προπονητής ήρθε και για τα ντέρμπι, αλλά στα τέσσερα που έχει δώσει μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη.

Τερίμ στους παίκτες: «Δεν θέλω να στενοχωριέστε, από τη μία Κυριακή στην άλλη αλλάζουν πολλά»

Η πρόκριση στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό κρίθηκε στα πέναλτι μετά από δύο ισοπαλίες, ενώ ισόπαλο ήταν και το αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Η πρώτη ήττα ήρθε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, καθώς πέρα από τη σημασία που είχε ο αγώνας από μόνος του ακολουθεί η μεγάλη ρεβάνς του 1-2 της «Λεωφόρου» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ατρόμητο αλλά και το ντέρμπι του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για δύο καθοριστικά παιχνίδια που αν ο Φατίχ Τερίμ δεν καταφέρει να… γυρίσει την μπίλια, ο Παναθηναϊκός θα δει και τους εγχώριους στόχους του σιγά σιγά να απομακρύνονται.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς