17.9 C
Athens

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Λουτσέσκου «πάτησε» τον Τερίμ με σούπερ Ντεσπόντοφ

Ο πολύ ανώτερος ΠΑΟΚ νίκησε πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι μαρτυρά το τελικό 2-1, με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να κάνει πλάκα στην κακή ομάδα του Τερίμ - Μόνοι πρώτοι οι Θεσσαλονικείς που απέδειξαν ξανά ότι είναι η καλύτερη ομάδα της φετινής Super League μέχρι τώρα

Αυτό που φαινόταν εδώ και καιρό επιβεβαιώθηκε και στο χορτάρι της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πως έχει και καλύτερο μομέντουμ και βρίσκεται σε… καλύτερη μοίρα αγωνιστικά από τον Παναθηναϊκό.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τη νίκη με 2-1 στην άδεια Τούμπα απέναντι στον Παναθηναϊκό και έδειξε αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την έδρα του – που θα είναι άδεια απέναντι στην ΑΕΚ και γεμάτη με τον Ολυμπιακό – για να διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες του και διεκδικητές του τίτλου.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στο +2 από την ΑΕΚ, στο +3 από τους Πράσινους και στο +6 από τον Ολυμπιακό σε μια μάχη που παίρνει φωτιά κάθε αγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πείραξε το σχήμα και την ομάδα που ξέρει τι να κάνει το γήπεδο ενώ ο Φατίχ Τερίμ (που έχει ελαφρυντικά για κάποιες απουσίες) παρουσίασε ένα μπερδεμένο σύνολο με πολλές αλχημείες που ουδείς κατάλαβε πώς θα μπορούσε να ψάξει τη νίκη.

Η εικόνα στα δύο ημίχρονα ήταν εντελώς διαφορετική αφού ευκαιρίες δεν υπήρξαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους αν εξαιρέσει κανείς την άστοχη προβολή του Μπράντον Τόμας στο 3′ και τα μακρινά και μακρινά σουτ από Αράο και Μπακασέτα από πλευράς τριφυλλιού.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που προηγήθηκε σε υποδειγματική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τα αριστερά με τον Τάισον να τροφοδοτεί τον Ντεσπόντοφ που από πλάγια θέση με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 στο 43′.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρυθμός άνοιξε κυρίως γιατί ο Σάγκι υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού για πάτημα του Τάισον στον Μπακασέτα που έπεσε πολύ εύκολα και εντυπωσιακά. Ο μεσοεπιθετικός των Πράσινων έκανε το 1-1 από την άσπρη βούλα αλλά η χαρά δεν κράτησε για πολύ αφού ο ανώτερος ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές.

Δύο γκολ από Τόμας και Ντεσπόντοφ δεν μέτρησαν για οφσάιντ αλλά στο 56′ δεν απέφυγε ο Παναθηναϊκός το δεύτερο γκολ.

Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα δεξιά μετά το κλέψιμο του Σάστρε, ο Μουργκ άνοιξε τον Τάισον που έφυγε σφαίρα από τα αριστερά και γύρισε στην περιοχή με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Τόμας και να φτάνει στον Ντεσπόντοφ που πλάσαρε ψύχραιμα για το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός είχε μονάχα δύο ευκαιρίες για ισοφάριση. Στο 74′ ο Κοτάρσκι απομάκρυνε το πλασέ του Μπακασέτα, ενώ στο 86′ ο Κροάτης σταμάτησε στο τετ α τετ από τα αριστερά τον Μλαντένοβιτς με το τελικό σκορ να παραμένει.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 43′, 56′ Ντεσπόντοφ / 51′ πεν. Μπακασέτας

Διαιτητής: Σάγκι (ΝΟΡ)

Κίτρινες: Τάισον, Μουργκ, Μπάμπα, Κουλιεράκης / Τζούριτσιτς, Μπερνάρ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (89′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Μουργκ (78′ Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (72′ Ζίβκοβιτς), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (88′ Τζίμας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (66′ λ. τρ. Λημνιός), Ούγκο (46′ Μπερνάρ), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Μπακασέτας, Αϊτόρ (46′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (89′ Βιλένα), Γερεμέγεφ (46′ Τσέριν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς