19 C
Athens

Η κλάση του φαντεζί Μαρτίνς, ο βιονικός Ροντινέι και το μήνυμα αντεπίθεσης του Ολυμπιακού

Το μάτι των παικτών του Ολυμπιακού με μπροστάρηδες τους Ροντινέι, Μασούρα και Μαρτίνς γυάλιζε στο Χαριλάου και ο Κάρλος Καρβαλιάλ αισιοδοξεί για τη συνέχεια που βρίσκει τους Πειραιώτες ακόμα πιο ενωμένους και με ενέσεις ποιότητας σε όλες τις θέσεις

Ο Ολυμπιακός απέδρασε με σχετική άνεση και αποφασιστικότητα από το Χαριλάου κόντρα στον Άρη που έμεινε στην πρόκριση επί της ΑΕΚ και «φώναξε» ότι δεν πρόκειται να αφήσει έτσι απλά την κούρσα για τον φετινό τίτλο στη Super League, παρά τον «πόλεμο» που δέχεται τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς βελτιωμένοι στο «Βικελίδης». Με ξεκάθαρο πλάνο και για πρώτη φορά με τόσο έντονη τη σφραγίδα του Καρβαλιάλ που δικαιώθηκε για τις επιλογές του στη βασική ενδεκάδα και χαμογελά για την ποιότητα που πλέον βλέπει να ξεχειλίζει στο ρόστερ της ομάδας, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά.

Η νίκη επί του ανεβασμένου Άρη θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια στον Ολυμπιακό, που πλέον θα συνεχίσει τη μάχη του με σαφώς καλύτερα «όπλα» στη φαρέτρα του. Τόσο ο Τσικίνιο όσο και ο Όρτα είναι έτοιμοι να προσφέρουν, ενώ φάνηκε έντονα στη Θεσσαλονίκη ότι ο Ζέλσον Μαρτίνς ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, αλλά και να βρει ξανά τον αγωνιστικό ρυθμό που τον έκανε να αναδειχθεί στη Μονακό.

Μαρτίνς: Ο Ποντένσε λατρεύει τον Ολυμπιακό, θα βοηθήσουν και οι Τσικίνιο, Όρτα

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν απολαυστικός στα 57 λεπτά που αγωνίστηκε στο Χαριλάου. Αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις με 94% ποσοστό ευστοχίας, εξαιρετικός και ουσιαστικός στο «ένας εναντίον ενός» με 2/2 πετυχημένες ντρίμπλες, 51 ενέργειες με την μπάλα και με φαντεζί στοιχεία που τόσο πολύ έλειπαν φέτος από την επίθεση των Πειραιωτών.

Μπουκαδόρος που δεν φοβάται να πάρει την τελική ενέργεια και του αρέσει να πατάει περιοχή και να δημιουργεί. Δεν είναι τυχαίο ότι τον αποθέωσαν τόσο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας όσο και ο προπονητής του μετά τη λήξη του αγώνα.

Κούγιας: Να απαλλαγούμε από τα εγκλήματα Μαρτίνς και Μαρτίνεθ, θέλουμε ομάδα που θα κερδίζει διαιτητές και VAR

Όσο για τον Ροντινέι, τα λόγια πλέον είναι λίγα για να περιγράψουν το πάθος και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του που δείχνουν τον δρόμο στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος έχει μέσα του το «refuse to lose» ή ακόμα καλύτερα αρνείται να τα παρατήσει κι αυτό το έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό και στους συμπαίκτες του. Δεν είναι μόνο η ασίστ και το γκολ του κόντρα στον Άρη όσο η νοοτροπία του που παρασέρνει και την υπόλοιπη ομάδα, απέναντι στους… δαίμονες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Βιονικός, με περισσότερα από 2.400 λεπτά συμμετοχής ήδη στο πρωτάθλημα, περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του πλην του Πασχαλάκη. Ο Ροντινέι είναι σταθερά παίκτης του 8 και πάνω για τον Ολυμπιακό κι έχει τα στοιχεία που χρειάζονται σε μία ομάδα με φόντο την ολική αντεπίθεση για τους στόχους που έμειναν ανοιχτοί στη σεζόν. Το πρωτάθλημα και τη διάκριση στην Ευρώπη μέσω του Conference League. Το μάτι του(ς) γυαλίζει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς