19.4 C
Athens

Άρης – Ολυμπιακός 1-2: Ναβάρο και Ροντινέι έφεραν ξανά χαμόγελα στους Ερυθρόλευκους

Ναβάρο και Ροντινέι ήταν οι πρωταγωνιστές στα δυο γκολ του Ολυμπιακού, χαρίζοντας στους Ερυθρόλευκους μια νίκη-ανάσα σε ένα πολύ κρίσιμο - αγωνιστικά και ψυχολογικά - σημείο της σεζόν

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση μετά τον οδυνηρό -έτσι όπως ήρθε- αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Παναθηναϊκό και πέρασε (1-2) από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του κακού Άρη καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο 20λεπτο χάρη στην ενέργεια του εξαιρετικού Ροντινέι που είχε γκολ και ασίστ και την σπίθα του Ναβάρο που εκμεταλλεύτηκε με έξυπνο τρόπο το ολέθριο λάθος του Χουτεσιώτη στη φάση του 0-1.

Το γκολ του Άρη ήρθε στις καθυστερήσεις (90+1′) μετά από γύρισμα του Νταρίντα και προβολή του Σαμόρα, με τον επερχόμενο Κίνι να βρίσκει άθελα του την μπάλα και να τη στέλνει στο βάθος της εστίας του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Σημαντικό τρίποντο με χαρακτήρα για τους Πειραιώτες που πήραν ψυχολογία για τη συνέχεια σε κρίσιμο σημείο της σεζόν και παρέμειναν στο κυνήγι της κορυφής όντας στο -6 από τους πρωτοπόρους, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Τρομερός ξανά ο παθιασμένος Ροντινέι που ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής στο άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από τη Θεσσαλονίκη με γκολ και ασίστ. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Ζέλσον Μαρτίνς στην πρώτη του παρουσία στη βασική ενδεκάδα, δείχνοντας ότι μπορεί να δώσει νέα αύρα και πιο φαντεζί στοιχεία στα επιθετικά άκρα της ομάδας του Καρβαλιάλ. Παρθενική παρουσία στην αποστολή για τους «νέους» Τσικίνιο και Όρτα, που όμως δεν αγωνίστηκαν.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δείχνει από νωρίς την πρόθεσή του να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, να «φτιάξει» το παιχνίδι του από πίσω και να γίνει το αφεντικό της αναμέτρησης επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τα γρήγορα άκρα του κυρίως με τους δραστήριους Ροντινέι και Μαρτίνς.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι, ανανεωμένοι και με επιθετική διάθεση ψάχνοντας χώρους απέναντι σε έναν κουρασμένο Άρη που έμεινε εκτός κλίματος αγώνα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Δίχως ιδέες, χωρίς διάθεση και με μία πειραματική ενδεκάδα που σε μεγάλο βαθμό δείχνει πως, πλέον, το Κύπελλο αποτελεί μονόδρομο και βασικό σημείο αναφοράς για τη σεζόν των Κίτρινων.

Μέχρι το 15′ ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει με ουσία την εστία του Χουτεσιώτη, ο οποίος ξεκίνησε αντί του Κουέστα με τον Ισπανό κίπερ να μένει εκτός λόγω των γνωστών ενοχλήσεών του στη μέση.

Ο Ροντινέι ανέβαινε συχνά από τα δεξιά κι όπως πάντα με αστείρευτες δυνάμεις. Σε ένα ακόμη ανέβασμά του στο 17′ πέρασε μία γλυκιά σέντρα στην καρδιά της περιοχής του Άρη, ο Χουτεσιώτης έκανε τραγική έξοδο και ο Φραν Ναβάρο που καραδοκούσε έστειλε την μπάλα στο βάθος της κενής εστίας των Θεσσαλονικέων για το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα. Δεύτερο γκολ για τον Ισπανό φορ μετά το εύστοχο πέναλτι την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Κηφισιά.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να βρει και δεύτερο τέρμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, τέσσερα λεπτά αργότερα (21′) οι Πειραιώτες πάτησαν ξανά με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Ναβάρο να πηγαίνει για την τελική ενέργεια με ωραίο γυριστό και τον Φαμπιάνο να τον εμποδίζει με απλωμένο το χέρι του πάνω στο πρόσωπο του Ισπανού. Ο Δανός διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και υπέδειξε αμέσως την παράβαση με τον εξαιρετικό Ροντινέι να αναλαμβάνει την εκτέλεση από τα 11 βήματα νικώντας τον Χουτεσιώτη για το 0-2.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατέβασαν ρυθμό παρά το σημαντικό και γρήγορο προβάδισμά τους. Ο Ροντινέι έκανε ό,τι ήθελε από την πλευρά που κάλυπτε ο Φεράρι και σε ένα ακόμη επικίνδυνο γύρισμά του βρήκε τον Αλεξανδρόπουλο σε ρόλο «δεκαριού» λίγο έξω από την περιοχή αλλά το τελείωμα του Έλληνα μέσου ήταν αδύναμο και δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Χουτεσιώτη που έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Μία μαγική ντρίμπλα του κινητικού Μαρτίνς πάνω στον Ρόουζ και το άστοχο τελείωμά του στη συνέχεια της φάσης ήταν ό,τι κρατήσαμε στο διάστημα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Άρη να παραμένει εντελώς ακίνδυνος και δίχως φαντασία – ενέργεια στο παιχνίδι του.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ. Ο Άρης κάπως βελτίωσε την ανασταλτική του εικόνα αλλά μέχρι εκεί. Ο Πασχαλάκης πέρασε ένα ήσυχο βράδυ στο Χαριλάου. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, είχε κάποιες στιγμές κυρίως μέσα από την όρεξη και την ατομική ποιότητα των Μαρτίνς, Ροντινέι και Ναβάρο, ωστόσο «κάθισε» στο 0-2 έχοντας να διαχειριστεί και την κούραση των σερί αγώνων με δεδομένη την εξάντληση και τα βαριά πόδια των παικτών του.

Το σουτ του Καρβάλιο που κόντραρε πάνω στον Ρόουζ στο 82′ ήταν η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ ο Άρης βρήκε το γκολ της τιμής στο 91′ με την κακή στιγμή του Κίνι στην πρώτη οργανωμένη επίθεση των Θεσσαλονικέων με κάθετο ποδόσφαιρο στο ματς.

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Μάρτεν Κρογκ (ΔΑΝ)

ΓΚΟΛ: 17′ Ναβάρο, 21′ Ροντινέι (πεν.) / 90+1′ Κίνι αυτογκ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, – Οντουμπάτζο (67′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι, – Βερστράτε, Πάρντο (56′ Σαμόρα), Νταρίντα, – Σουλεϊμάνοφ (56′ Σαβέριο), Παναγίδης (75′ Φετφατζίδης), Μορόν (66′ Γκαρθία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, – Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ντόι (85′ Μπιανκόν), Κίνι, – Έσε, Αλεξανδρόπουλος (78′ Καμαρά), Καρβάλιο, – Μασούρας, Μάρτινς (64′ Ποντένσε), Ναβάρο (87′ Φορτούνης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς