22.6 C
Athens

Ο πολυθεσίτης Τσικίνιο και ο λόγος που ο Ολυμπιακός τον θέλει από τώρα

Ο Ολυμπιακός πιέζει την Μπενφίκα για να φέρει από τώρα τον 28χρονο Πορτογάλο μέσο στην Ελλάδα και έχει σοβαρούς αγωνιστικούς λόγους που το κάνει

Ο Πορτογάλος Τσικίνιο θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του Ολυμπιακού με φόντο το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού όπως αποκάλυψε και ο πλέον ειδικός, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι Ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει σε όλα μαζί του για συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το 2027.

Ο 28χρονος επιτελικός μέσος θα αφήσει το καλοκαίρι που μας έρχεται την Μπενφίκα και τα πορτογαλικά γήπεδα μετά από 7 χρόνια (με ένα μικρό διάλειμμα στην Τουρκία και την Γκιρέμσουσπορ) για να βρεθεί στον ποδοσφαιρικό χάρη της Ελλάδας για χάρη του Ολυμπιακού.

Ρομάνο: «Κλείνει τον Τσικίνιο ως ελεύθερο ο Ολυμπιακός, αυτό είναι το συμβόλαιο που θα υπογράψει»

Όπως διαβάσατε και την Παρασκευή στον ΑΘΛΟ, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να «κλείσει» από τώρα τον Τσικίνιο, ώστε να συνεισφέρει άμεσα και στην τρέχουσα σεζόν, παρότι τυπικά ανήκει στους Αετούς της Λισαβόνας μέχρι τις 31 Ιουνίου.

Ο λόγος είναι ξεκάθαρος και προφανής. Οι Πειραιώτες χρειάζονται άμεση ενίσχυση στη θέση «8» και ο Τσικίνιο αποτελεί τον παίκτη-πολυεργαλείο που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Καρβαλιάλ προκειμένου να «δέσει» ιδανικά με τους Έσε, Καμαρά, Καρβάλιο και Αλεξανδρόπουλο.

Ο 28χρονος άσος αγωνίζεται με την ίδια άνεση ως επιτελικός μέσος κι ως αμυντικό χαφ, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει και ως δεύτερο φορ. Με λίγα λόγια, πολυθεσίτης με ποιότητα και εξαιρετικό ποσοστό στις εύστοχες μεταβιβάσεις (72,5% πέρυσι ως παίκτης της Μπενφίκα σε όλη τη σεζόν).

Πέρυσι είχε μία γεμάτη χρονιά με την Μπενφίκα αγωνιζόμενος σε 44 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, τα περισσότερα ως επιθετικό χαφ, με απολογισμό 2 γκολ και 3 ασίστ. Συνολικά με τη φανέλα των «Αετών» έχει καταγράψει 125 εμαφνίσεις, με 9 γκολ και 11 ασίστ. Νούμερα που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος φέτος πέραν του Φορτούνη δεν έχει άλλον δημιουργό από τον άξονα.

Τα τελευταία χρόνια, ο Τσικίνιο -αν εξαιρέσουμε το πρώτο μισό της φετινής σεζόν που έχει παίξει σε 15 ματς αλλά τα περισσότερα ως αλλαγή- πραγματοποιεί «γεμάτες» σεζόν, έχει ρυθμό στα πόδια του και μπορεί να μπει άμεσα στην «ερυθρόλευκη» εξίσωση με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτός είναι ένας ακόμη σημαντικός λόγος που ο Ολυμπιακός εντείνει τις επαφές του με την Μπενφίκα ώστε ακόμη και με ένα χρηματικό αντίτιμο να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε ο 28χρονος μέσος να «πακετάρει» από τώρα για Ελλάδα, με σκοπό να τεθεί άμεσα στα βασικά πλάνα των Πειραιωτών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς