21.4 C
Athens

Το αντίο της Μπάγερν στον Μπεκενμπάουερ: «Χωρίς αυτόν δεν θα γινόμασταν το κλαμπ που είμαστε σήμερα»

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο ποδοσφαιριστής που έφερε την επανάσταση στη θέση του λίμπερο κι αυτός που υπηρέτησε αυτή τη θέση με τρόπο που κανείς άλλος δεν θα μπορέσει ποτέ να τον φτάσει, «σίγησε» σε ηλικία 78 ετών και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχασε έναν ακόμη θρύλο του. Έναν «Αυτοκράτορα» για την ακρίβεια, όπως αποκαλούν οι Γερμανοί έναν εκ των κορυφαίων που ακούμπησαν ποτέ τη στρογγυλή θεά.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που μας έκανε να λατρέψουμε τη θέση του κεντρικού αμυντικού, ο κορυφαίος στόπερ όλων των εποχών, με ένα «αρχοντικό» στυλ για την εποχή του. Δυναμικός και ιδανικός συμπαίκτης, αποτέλεσε τον ηγέτη της ξακουστής Δυτικής Γερμανίας στον δρόμο προς την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1972 και του Μουντιάλ δύο χρόνια αργότερα.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αποχαιρετά τον σπουδαίο Μπεκενμπάουερ: «Αντίο Αυτοκράτορα»

Φυσικά, η Μπάγερν, η αγαπημένη του ομάδα με την οποία έγραψε «χρυσή» ιστορία», δεν θα μπορούσε να μην τον αποχαιρετήσει όπως του αρμόζει. Με λόγια εκτίμησης, λόγια ευγνωμοσύνης και καρδιάς.

«O κόσμος της Μπάγερν δεν θα είναι αυτός που συνήθιζε να είναι. Ξαφνικά είναι πιο σκοτεινός, πιο ήσυχος πιο φτωχός. Οι Γερμανοί πρωταθλητές θρηνούν τον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ, του μοναδικού Κάιζερ, χωρίς τον οποίο η Μπάγερν ποτέ δεν θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα», αναφέρουν στο «αντίο» τους οι Βαυαροί.

Ο Καρλ Χάινς Ρούμενιγκε είπε επίσης το αντίο του στον Μπεκενμπάουερ: «Είμαι σοκαρισμένος. Ο Μπεκενμπάουερ ξανάγραψε την ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου και άφησε σημάδι. Ήταν ο αρχηγός μου, ο προπονητής μου στην εθνική ομάδα, ο πρόεδρος μου. Δεν ήταν μονάχα πετυχημένος, αλλά και ξεχωριστός».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς