21.7 C
Athens

Premier League: Ο τρομερός Σολάνκε «σκότωσε» στις καθυστερήσεις τη Νότιγχαμ, χτίζει νέο σερί η Τότεναμ

Με ένα χατ-τρικ για σεμινάριο ο «καυτός» Σολάνκε τιμώρησε τα παιδικά λάθη στην άμυνα της Νότιγχαμ κι έριξε στο καναβάτσο τον Εσπίριτο Σάντο στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Κόκκινων - Τρίτη σερί νίκη για την Τότεναμ του Ποστέκογλου που ανακάμπτει, ήττα-σοκ για τη Νιούκαστλ στο Λούτον

Ο φοβερός και τρομερός Σολάνκε «εκτέλεσε» τρεις φορές τη Νότιγχαμ Φόρεστ και οδήγησε την Μπόρνμουθ σε ένα σπουδαίο «διπλό» με 3-2 μέσα στο Σίτι Γκράουντ στο ντεμπούτο του Νούνο Σάντο στον πάγκο των Κόκκινων.

Τρομερό παιχνίδι στο Νότιγχαμ, με 5 γκολ όλα στο δεύτερο ημίχρονο και τη Νότιγχαμ να παίζει με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπολί από το 23′!

Στα άλλα παιχνίδια του σαββατιάτικου απογεύματος για την 18η αγωνιστική, η Λούτον έριξε γερή σφαλιάρα στην κακή Νιούκαστλ επικρατώντας με 1-0, ενώ η Τότεναμ επικράτησε με άγχος (2-1) της Έβερτον των χιλίων προβλημάτων πετυχαίνοντας την τρίτη σερί νίκη μετά το δύσκολο διάστημα μέσα στον Νοέμβριο. Σημαντική νίκη και για την Μπέρνλι με 2-0 στην έδρα της Φούλαμ.

ΤΟ «ΤΡΕΛΟ» ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΦΟΡΕΣΤ

Αν και με 10 παίκτες από το 23′ η Νότιγχαμ, που είχε για πρώτη φορά τον Πορτογάλο τεχνικό στην άκρη του πάγκου της, μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς (47′) με όμορφη ενέργεια του Ελάγνκα. Ωστόσο, η (διπλή) απάντηση της Μπόρνμουθ ήταν άμεση, με τον Σολάνκε να παίρνει το όπλο του και να σκοράρει δύο φορές σε διάστημα 7 λεπτών για την ολική ανατροπή του σκορ.

Ο Γουντ κράτησε όρθια τη Νότιγχαμ με δικό του γκολ στο 74′, αλλά τελικά ο Σολάνκε, που δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη, την έριξε οριστικά νοκ-άουτ με το τρίτο του τέρμα στο 90+4′, για να δώσει μαύρο τόνο στο ντεμπούτο του Σάντο, ο οποίος σωριάστηκε στο χορτάρι όντας φανερά εκνευρισμένος από τα λάθη των παικτών του στην άμυνα, που στην κυριολεξία μάρκαραν με τα… μάτια.

ΟΡΙΑΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ, ΗΤΤΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, η Τότεναμ φάνηκε να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη από το 18′ με γκολ των Αντράντε και Σον, αλλά η Έβερτον μείωσε στο 82′ με τον Αντρέ Γκόμες και είχε τις ευκαιρίες στο φινάλε για να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ήττα-σοκ γνώρισε στο Λούτον από την τοπική ομάδα η αγνώριστη Νιούκαστλ. Ένας «πρώην» της έκανε τη ζημιά, αφού το γκολ του Τάουνσεντ από το 25′ έμελλε να κρίνει τα πάντα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 21/12

Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον 1-1 (45+1′ Αγιού / 82′ Γουέλμπεκ)

Παρασκευή 22/12

Άστον Βίλα – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (90+8′ Τζανιόλο / 87′ Άρτσερ)

Σάββατο 23/12

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (72′ Μπόουεν, 78′ Κούντους)

Λούτον – Νιούκαστλ 1-0 (25′ Τάουνσεντ)

Νότιγχαμ – Μπόρνμουθ 2-3 ((47′ Ελάγνκα, 74′ Γουντ / 51′, 52′, 90+4′ Σολάνκε)

Τότεναμ – Έβερτον 2-1 (8′ Αντράντε, 18′ Σον / 82′ Γκόμες)

Φούλαμ – Μπέρνλι 0-2 (47′ Όντομπερτ, 66′ Μπέργκε)

Λίβερπουλ – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 24/12

Γουλβς – Τσέλσι (15:00)

*Αναβλήθηκε το Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς