19.8 C
Athens

Γουέστ Χαμ – Μ. Γιουνάιτεντ 2-0: Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης για την αδιόρθωτη ομάδα του Τεν Χαγκ

Τα Σφυριά με τον Ντίνο Μαυροπάνο στη σύνθεσή τους «σφυροκόπησαν» μέσα σε ένα εξάλεπτο τη θλιβερή Γιουνάιτεντ που δε λέει να σηκώσει κεφάλι και να πατήσει ξανά στα πόδια της μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό

Έτσι όπως έκλεισε το 2022, φαίνεται πως θα κλείσει και το 2023 για την αδιόρθωτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ηττήθηκαν «καθαρά» με 2-0 από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και συνέχισαν τη χρονιά με την αγαπημένη τους -κακή- συνήθεια: ήττα και νέα γκρίνια!

Μπόουεν και Κούντους «σφυροκόπησαν» μέσα σε 6 λεπτά την ομάδα του Τεν Χαγκ για να διαμορφωθεί από το 72′ μέχρι το 78′ το τελικό 2-0, που φέρνει τα «Σφυριά» στην έκτη θέση με 30 βαθμούς, δύο παραπάνω από την 8η πλέον Γιουνάιτεντ. Βασικός ξανά για την ομάδα του Λονδίνου ο Ντίνος Μαυροπάνος, που είχε πολύ καλή παρουσία στα στόπερ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το καλό τους διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, όπου έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Αρεόλα, έριξαν ταχύτητα και ξέμειναν από ιδέες στην επανάληψη και με τις γνωστές αμυντικές τους αδυναμίες να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, αποχώρησαν με σκυμμένο κεφάλι (και) από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Η Γουέστ Χαμ, από την άλλη, συνέχισε την πορεία της στη φετινή σεζόν με θετικό πρόσημο, όντας πλέον σε θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, αν και είναι πολύ νωρίς για βαθμολογικά συμπεράσματα και εικασίες. Οι συνήθεις ύποπτοι, Μπόουεν και Κούντους έκαναν τη ζημιά με ωραία τελειώματα, με το σύνολο του Μόγιες να «πατάει» εξάδα, αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω του το «φάντασμα» του Μάντσεστερ, που μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη συνεχίζει να απογοητεύει και στο Νησί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πέμπτη 21/12

Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον 1-1 (45+1′ Αγιού / 82′ Γουέλμπεκ)

Παρασκευή 22/12

Άστον Βίλα – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (90+8′ Τζανιόλο / 87′ Άρτσερ)

Σάββατο 23/12

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (72′ Μπόουεν, 78′ Κούντους)

Λούτον – Νιούκαστλ (17:00)

Νότιγχαμ – Μπόρνμουθ (17:00)

Τότεναμ – Έβερτον (17:00)

Φούλαμ – Μπέρνλι (17:00)

Λίβερπουλ – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 24/12

Γουλβς – Τσέλσι (15:00)

*Αναβλήθηκε το Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς