19 C
Athens

Ολυμπιακός: Η μαύρη τρύπα της άμυνας, οι λύσεις του Καρβαλιάλ και η δεδομένη ενίσχυση τον Γενάρη

Οι Πειραιώτες ξεχειλίζουν από ποιότητα στην επίθεση, αλλά τα σημαντικά αμυντικά κενά παραμένουν άλυτος γρίφος στην ερυθρόλευκη εξίσωση, με τον Καρβαλιάλ να αναζητά λύσεις και τον Πέδρο Άλβες να σκαλίζει ήδη την αγορά

Ο Ολυμπιακός πήρε ανάσα, αγωνιστική και ψυχολογική, με την εμφατική νίκη επί της Μπάτσκα Τόπολα και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού του μέλλοντος, με το ραντεβού στα playoffs του Conference League να έχει δοθεί για τον ερχόμενο Φλεβάρη.

Στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον ερυθρόλευκο πάγκο, ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε πολλά. Για την ακρίβεια, απολύτως τίποτα σε πρόσωπα και διατάξεις, με μόνες διορθώσεις στην ψυχολογία, τον εγωισμό και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του, που παράλληλα ζουν πλέον με ένα μεγάλο “πρέπει”. Το πρέπει της επιτυχίας, μια λέξη που ακολουθεί τον Ολυμπιακό σε όλα τα χρόνια της ένδοξης ιστορίας του και δεν διαγράφεται ποτέ. Ούτε καν φθείρεται.

Στην επίθεση, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οι Πειραιώτες πετούσαν φωτιές. Με δημιουργό Φορτούνη και εκτελεστές τους Ποντένσε – Ελ Κααμπί και Ελ Αραμπί, με τον Μαντί Καμαρά να πραγματοποιεί εμφάνιση καριέρας στην Ευρώπη, όπως διαβάσατε σε άλλο κείμενο.

Το ρεκόρ αποτελεσματικότητας του Ποντένσε και ο αλάνθαστος Μαντί Καμαρά

Επειδή, όμως, τα προβλήματα ποτέ δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, ήταν ξανά φανερά τα κενά και τα παιδικά λάθη στην άμυνα. Ρέτσος και Ντόη δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και δείχνουν να έχουν άλυτα προβλήματα ως δίδυμο στα στόπερ.

Φάνηκε και κόντρα στο πιο χαμηλό εμπόδιο της Μπάτσκα Τόπολα, με τον Πασχαλάκη να κρατά τα προσχήματα και τα δύο γκολ των Σέρβων να φαίνονται απλώς σαν μικρός λεκές στο πίσω μέρος μιας καθαρής μπλούζας. Ωστόσο, αυτό το πίσω μέρος της φανέλας – εν προκειμένω – κάνει μέχρι τώρα τη μεγάλη ζημιά στους Ερυθρόλευκους, που δοκιμάζουν πράγματα αλλά λύση δεν βρίσκουν έχοντας σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο να διαχειριστούν χοντράδες στην άμυνα.

Ο Καρβαλιάλ το παραδέχθηκε στις δηλώσεις του, παρά την επιτυχία της πρώτης του παρουσίας στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το είχε πει εξαρχής. Ήρθε για να αλλάξει τα πάντα και άμεσα προς το καλύτερο, δίνοντας από την πρώτη στιγμή έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, γιατί δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει ότι μεσοεπιθετικά η ποιότητα στο ερυθρόλευκο ρόστερ ξεχειλίζει.

Καρβαλιάλ: Ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει καλύτερος αμυντικά, πρέπει να βελτιώσουμε πολλά

Η τριάδα στα στόπερ αποτελεί μια λύση και σίγουρα μια ρεαλιστική σκέψη στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού, αλλά τώρα δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Ούτε μπορεί ο Ολυμπιακός να γίνει Μπράγκα. Αυτή τη στιγμή, οι Πειραιώτες δεν έχουν την ευχέρεια να εξυπηρετήσουν σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, άρα η λύση πρέπει να βρεθεί με κάποια άλλα τακτικά τρικ και φυσικά μέσω της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Πέδρο Άλβες και Αντόνιο Κορδόν σκαλίζουν ήδη την αγορά για την εύρεση των κατάλληλων λύσεων (και) στον χώρο της άμυνας. Δεδομένα, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός στόπερ που θα προορίζεται ακόμα και για βασική επιλογή, ενώ ο Καρβαλιάλ θα περιμένει να τσεκάρει και τους Φρέιρε, Πορόσο, με τον δεύτερο να αποτελεί βασική επιλογή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μέχρι να τραυματιστεί. Σταθερό δεν τον λες, αλλά έδειξε και καλά στοιχεία.

Εν ολίγοις, ο γρίφος στη μαύρη τρύπα των στόπερ παραμένει άλυτος για έναν Ολυμπιακό που ψάχνεται ξανά μεσούσης της σεζόν, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα πληρώσει ακριβά τις λάθος επιλογές του καλοκαιριού… Ή ότι τουλάχιστον θα καταφέρει να τις διορθώσει τον χειμώνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς