19.1 C
Athens

Το ρεκόρ αποτελεσματικότητας του Ποντένσε και ο αλάνθαστος Μαντί Καμαρά

Οι Ερυθρόλευκοι ξέσπασαν με επιθετική καταιγίδα κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα και συνεχίζουν στην Ευρώπη: Βραδιά γεμάτη ρεκόρ για τον εξαιρετικό Ποντένσε, με τον Μαντί Καμαρά να κόβει και να ράβει στον χώρο του κέντρου

Ο Ολυμπιακός με επιθετική καταιγίδα, παρά τις αμυντικές ατασθαλίες, ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάτσκα Τόπολα και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό του μέλλον μέσω του Conference League, με φόντο πλέον τα playoffs του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

 

Με Xfactors τους Ποντένσε, Φορτούνη και έναν Μαντί Καμαρά που έκανε τα πάντα στον χώρο του κέντρου, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στη νέα εποχή με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο και έδειξαν πως έχουν την μεσοεπιθετική πληρότητα για να παίξουν το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο Πορτογάλος τεχνικός, που όμως από την πρώτη στιγμή επεσήμανε τα λάθη στην άμυνα που πρέπει να διορθωθούν άμεσα.

Ολυμπιακός: Οι 8 πιθανοί αντίπαλοι στα πλέι οφ του Conference και οι ημερομηνίες των αγώνων

Κι επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και δείχνουν μεγάλο κομμάτι της ατομικής απόδοσης, αξίζει να αναφέρουμε στο ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας του Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος κατέγραψε το βράδυ της Πέμπτης στο άδειο Καραϊσκάκη να πετύχει την κορυφαία του επίδοση στην Ευρώπη, όσον αφορά στα επίπεδα ευστοχίας, με τα δύο γκολ σε τρεις τελικές εντός εστίας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κατόρθωμα του γίνεται ακόμη πιο σπουδαίο αν βάλει κανείς στην εξίσωση ότι από τις 70 ενέργειες του με την μπάλα, οι 38 έγιναν εντός περιοχής, σε έναν αριθμό επίσης ρεκόρ για τον ίδιο στην Ευρώπη. Όλα αυτά με μόλις 0,43 xGoals. Με λίγα λόγια, σκόραρε δύο τέρματα ενώ οι φάσεις που δημιούργησε τον είχαν στο όριο του ενός. Σε μεγάλα κέφια μετά την επιστροφή του από τραυματισμό και με 5 πάσες κλειδιά, σε μία εμφάνιση που θα μνημονεύεται για καιρό.

 

Το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το στατιστικό στο ποσοστό ευστοχίας των μεταβιβάσεων που επιχείρησε ο Μαντί Καμαρά. Ο μέσος από τη Γουινέα είχε 57/59 πετυχημένες πάσες, σε 63 ενέργειες του με την μπάλα στα πόδια, ενώ δεν υπέπεσε σε κανέναν λάθος στα 87 λεπτά συμμετοχής του. Όταν είναι στα καλά του, σε συνδυασμό με τον σταθερά καλό Έσε, το κέντρο του Ολυμπιακού είναι στα καλύτερά του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς