16.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Ξέσπασε με πεντάρα, ραντεβού το 2024! (vid)

Με 5 γκολ στην Ευρώπη μετά από 5 χρόνια αλλά και δίχως να αποφεύγει τις γνωστές ατομικές χοντράδες στην άμυνα, ο Ολυμπιακός μπήκε θριαμβευτικά στην εποχή Καρβαλιάλ και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην ενδιάμεση φάση του Conference League

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Europa League και εξασφάλισε και τυπικά την παρουσία του στην Ευρώπη και με το νέο έτος θα δώσει τη μάχη του για να βρεθεί στους «16» του Conference! Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε στο άδειο – με κυβερνητική απόφαση – Καραϊσκάκη την Μπάτσκα Τόπολα με 5-2 και ο Κάρλος Καρβαλιάλ συνδύασε με εξαιρετικό σκορ και πρόκριση το ντεμπούτο του στον ερυθρόλευκο πάγκο.

 

Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη παρέα με τον ΠΑΟΚ (ο οποίος ως πρώτος έχει περάσει απευθείας στους «16» του Conference κι αποκτά την απαραίτητη ψυχολογία για την επόμενη φάση και για τη δουλειά που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Ουσιαστικά ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για να κριθούν τα πάντα αφού το 3-0 δεν μπορούσε να ανατραπεί σε καμία περίπτωση. Οι Ερυθρόλευκοι… ξεμπούκωσαν επιθετικά ενώ αμυντικά εμφάνισαν στο δεύτερο μέρος κάποια από τα γνωστά αμυντικά προβλήματα με πολλές χοντράδες σε ατομικό επίπεδο και τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα αν θέλει να αντιμετωπίσει ζητήματα που τον βαραίνουν την τελευταία διετία.

Το 1-0 ήρθε στην πρώτη τελική των Ερυθρόλευκων στο 21′. Ο Ροντινέι σέντραρε ιδανικά από τα δεξιά και βρήκε τον Ελ Κααμπί που με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή σκόραρε.

 

Ο Ντανιέλ Ποντένσε παρέλαβε τη σκυτάλη για να πετύχει δύο προσωπικά και υπέροχα γκολ στο 40′ και στο 42′. Στο πρώτο του (και δεύτερο των Ερυθρόλευκων) πήρε την μπάλα με το αριστερό και με το φοβερό σουτ που έκανε έγραψε το 2-0.

 

Στο 42′ σκόραρε ένα ακόμα φανταστικό γκολ αλλά αυτή τη φορά με το δεξί με υπέροχη ατομική ενέργεια.

 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ρέτσος δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το 4-0 όταν από κεφαλιά του η μπάλα βρήκε στον Ίλιτς που πέτυχε αυτογκόλ.

Η χαλάρωση που ακολούθησε ήταν… επικίνδυνη και αχρείαστη αφού στο 48′ ο Ορτέγκα έκανε παιδικό λάθος, ο Τζάκοβατς έγινε κάτοχος της μπάλας και πέρασε άνετα τον Ντόη για να κάνει με πλασέ το 4-1.

Η αποβολή του Κούβελγιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60′ ουσιαστικά τελείωσε πρόωρα την αναμέτρηση, με τους Σέρβους πάντως να πετυχαίνουν δεύτερο γκολ. Ο Τσίρκοβιτς έφυγε πίσω από τη σέντρα, έξι παίκτες του Ολυμπιακού γύρισαν στην άμυνα αλλά κανείς δεν τον σταμάτησε που έφυγε απέναντι από τον Πασχαλάκη και πλάσαρε, με την ανασταλτική λειτουργία να είναι απογοητευτική σε αυτή τη φάση.

 

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κρατούσε και ένα καλό για το τέλος με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει το 19ο ευρωπαϊκό του γκολ και το πρώτο του στη σεζόν στο Europa League με τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι παρότι έριξαν ταχύτητα, έφτιαξαν φάσεις για 6ο γκολ. Ο Ομάρ Ρίτσαρντς έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα περνώντας στη θέση του Καμαρά στο 87′.

Και με τα πέντε όμως η δουλειά έγινε, επιθετικά Ποντένσε και Ελ Κααμπί «ξεμπούκωσαν» και ο Ολυμπιακός βρήκε πέντε γκολ μετά από πέντε χρόνια στην Ευρώπη και την αναμέτρηση με την Ντουντελάνζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ 5-2

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Σκόρερ: 21′ Ελ Κααμπί, 40′, 42′ Ποντένσε, 46′ αυτ. Ίλιτς, 68′ Ελ Αραμπί / 48′ Τζάκοβατς, 61′ Τσίρκοβιτς

Διαιτητής: Κρογκ (ΔΑΝ)

Κίτρινες: – / Κούβελγιτς, Σος, Κρίστιτς

Κόκκινη: 60′ Κούβελγιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Καμαρά (87′ Ρίτσαρντς), Έσε (72′ Καρβάλιο), Ποντένσε, Φορτούνης (73′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (64′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (64′ Ελ Αραμπί)

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Κρίστιτς, Στόγιτς, Τσάλουσιτς (87′ Βλαλούκιν), Πέτροβιτς (56′ Σος), Τσβέτκοβιτς, Ράντιν (56′ Βούλιτς), Κούβελγιτς, Τζάκοβατς, Τσίρκοβιτς (72′ Στάνιτς), Μιλοβάνοβιτς (56′ Ράκονγιατς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς