21.5 C
Athens

Στις 12:30 ανακοινώνονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Σε αναμονή για την ανακοίνωση των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας - Επικρατέστερο σενάριο το «λουκέτο» στις εξέδρες

Το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός έξω από το κλειστό του Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης και αφού προηγήθηκε το Σάββατο έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κατάσταση είναι ότι στη σύσκεψη, που διήρκεσε δύο ώρες, κλήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ενώ οι παριστάμενοι υπουργοί κλήθηκαν να αφήσουν τα κινητά εκτός αίθουσας για να αποφευχθούν τυχόν διαρροές.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις θα γίνουν γνωστές στις 12.30 κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη και τρία είναι τα βασικά σενάρια που εξετάζονται, με το τρίτο, ήτοι την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες, να φαντάζει ως το επικρατέστερο:

Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών και ανάληψη της ασφάλειας των αθλητικών διοργανώσεων από τις ίδιες τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ.

Διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών επ’ αόριστον.

Μάλιστα, η UEFA έστειλε ήδη ενημερωτικό mail στους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την πιθανότητα διεξαγωγής αγώνων χωρίς κόσμο. Η κυβέρνηση βρίσκεται εξάλλου σε επικοινωνία με την UEFA, καθώς εξετάζεται η λήψη μέτρων για την πρόληψη φαινομένων βίας και εκτός γηπέδων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς