19.9 C
Athens

Ρέντη: Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος – Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ ο καθοδηγητής της επίθεσης

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 18χρονος που ομολόγησε την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού - Στον οργανωτή των επεισοδίων στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο 18χρονος που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό έξω από το κλειστό του Ρέντη και ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι του 31χρονου, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο οπαδός του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, καθώς του ασκήθηκε μεταξύ άλλων ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Σημειώνεται ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Πέντε ακόμα άτομα στο στόχαστρο της αστυνομίας

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τους καθοδηγητές της επίθεσης, καθώς ο 18χρονος στην ομολογία του είπε ότι η ναυτική φωτοβολίδα δόθηκε στον ίδιο, αλλά και σε άλλους, από άτομα που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο και είχαν κρύψει νωρίτερα τα πολεμοφόδια στο πάρκινγκ του «Μελίνα Μερκούρη».

 

Η ΕΛΑΣ ερευνά το σενάριο οργανωμένου σχεδίου πίσω από την επίθεση και έχει βάλει στο στόχαστρο πέντε άτομα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν προσχεδιάσει τα επεισόδια. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών θεωρείται ο εγκέφαλος πίσω από την επίθεση και πρόκειται για γνωστό της αστυνομίας από παλιότερη εμπλοκή του σε οπαδικά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δεν μπήκε ποτέ εντός του κλειστού για τον αγώνα, αλλά είχε σχεδιάσει η επίθεση να πραγματοποιηθεί συγκεκριμένη ώρα στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου. Εκείνος φέρεται να έδωσε την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων, εκτοξεύοντας πρώτος μια βόμβα μολότοφ και δε βρισκόταν μεταξύ των 424 που προσήχθησαν στο Μεταγωγών το βράδυ της Πέμπτης. Η αστυνομία αισιοδοξεί ότι στα επόμενα 24ωρα από τις έρευνες θα προκύψουν αρκετά στοιχεία προκειμένου να εκδοθούν νέα εντάλματα και να συλληφθεί ο οργανωτής της επίθεσης και οι συνεργοί του.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, που ανέλαβε την υπεράσπιση του 18χρονου, τόνισε σε δηλώσεις του πως ήταν δύο οι ναυτικές φωτοβολίδες που εκτοξεύτηκαν προς τη διμοιρία των ΜΑΤ και θα πρέπει να διευκρινιστεί αν εκείνη που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έφυγε όντως από τα χέρια του πελάτη του ή εκτοξεύθηκε από άλλον οπαδό.

Στο μεταξύ, ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση για τέταρτη μέρα στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ωστόσο την Κυριακή υπήρξαν τα πρώτα καλά νέα για την πορεία της υγείας του, καθώς φαίνεται να έχει περιοριστεί η μεγάλη αιμορραγία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς