19.4 C
Athens

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0: Νίκη-μήνυμα πρωταθλητισμού και ιστορική επίδοση για την εκπληκτική ομάδα του Έμερι

Η απίθανη Άστον Βίλα μετά τη Μάντσεστερ Σίτι έριξε στο καναβάτσο και την Άρσεναλ πανηγυρίζοντας ιστορική 15η σερί εντός έδρας νίκη για να πλησιάσει στους δύο την πρωτοπόρο Λίβερπουλ

Τι άλλο να κάνει η Άστον Βίλα για να δείξει πως φέτος θα διεκδικήσει πρωτάθλημα; Μετά τη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 (σε αναμέτρηση που οι Πολίτες έκαναν την τελευταία τους τελική στο 11′!), η εκπληκτική ομάδα του Ουνάι Έμερι υποχρέωσε σε ήττα την Άρσεναλ (1-0) στο Βίλα Παρκ, το κάστρο που παραμένει απόρθητο (ιστορικό 15/15 εντός έδρας για πρώτη φορά για τους Χωριάτες).

Τέτοιο χαρακτήρα ομάδας που – θεωρητικά δεν διεκδικεί τίτλο – είχαμε καιρό να δούμε. Η Άστον Βίλα στα δύο τελευταία παιχνίδια της έδειξε τεράστιο μέταλλο απέναντι σε δύο ομάδες που μονοπώλησαν πέρσι στη μάχη του τίτλου.

Οι Χωριάτες άνοιξαν το σκορ στο 7′. Ο Μπέιλι έκανε φανταστική ενέργεια από τα δεξιά και έστρωσε έτοιμο γκολ στον ΜακΓκιν, με τη Βίλα να προηγείται και να ψάχνει δεύτερο στις αντεπιθέσεις.

Η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε να βρει χώρους αλλά είχε κάποιες καλές στιγμές με Μαρτινέλι και Σάκα που δεν ανησύχησαν τον Μαρτίνες. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας χρειάστηκε κυρίως στη φάση του 58ου λεπτού με πρωταγωνιστή τον Έντεγκαρντ.

Κατά τα άλλα οι Κανονιέρηδες σκόραραν τόσο με τον Σάκα όσο και με τον Χάβερτς αλλά τα γκολ αμφότερων ακυρώθηκαν για οφσάιντ και επιθετικό φάουλ αντίστοιχα.

Η Βίλα κράτησε το 1-0 και μετά το 75′ είχε κάποιες στιγμές που πιστώνονται στην καλή παρουσία του Ντιαμπί, με τους τρεις βαθμούς να προστίθενται και να τη φέρνουν στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και στο -1 από τη 2η Άρσεναλ.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κόνσα (66′ Κας), Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντιν (78′ Άλεξ Μορένο), Μπέιλι (46′ Ντιαμπί), ΜακΓκιν, Ντούγκλας Λουίζ, Καμαρά (66′ Ντεντονκέρ), Τίλεμανς (56′ Ράμσεϊ), Γουότκινς

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο, Ράις, Έντεγκαρντ, Χάβερτς, Μαρτινέλι (70′ Τροσάρ), Σακά, Ζεσούς (82′ Ενκέτια)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-2 (57′ πεν. Ματετά / 76′ Σαλάχ, 90+1′ Έλιοτ)

Γουλβς – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1 (32′ Κούνια / 14′ Τόφολο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 0-3 (5′ Σολάνκι, 68′ Μπίλινγκ, 73′ Σενέσι)

Μπράιτον – Μπέρνλι 1-1 (77′ Αντίνγκρα / 45′ Οντομπέρ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ 1-0 (45+1′ ΜακΑτί)

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0 (7′ ΜακΓκιν)

Κυριακή 10/12

Έβερτον – Τσέλσι (16:00)

Λούτον – Μάντσεστερ Σίτι (16:00)

Φούλαμ – Γουέστ Χαμ (16:00)

Τότεναμ – Νιούκαστλ (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς