24 C
Athens

Πρωτοφανής θρίαμβος της Μπόρνμουθ στο Ολντ Τράφορντ, η Νότιγχαμ πήρε βαθμό κόντρα στη Γουλβς

Η Μπόρνμουθ έκανε ένα κάκιστο ξεκίνημα στη φετινή Premier League. Ο Άντονι Ιραόλα όμως με επιμονή και με πλάνο κατόρθωσε να κάνει κάτι ασύλληπτο στα τελευταία παιχνίδια με αποκορύφωμα αυτό που πέτυχε το Σάββατο (9/12) με την ιστορική πρώτη νίκη της – και μάλιστα με ευρύ σκορ (0-3) – απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ!

Τα Κεράσια διατηρήθηκαν αήττητα για 5η σερί αγωνιστική και έχουν συγκομιδή 16 βαθμών (από τους 21 διεκδικούμενους) στα τελευταία 7 παιχνίδια τους με αποτέλεσμα μετά από 16 αγωνιστικές να βρεθούν στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι αποδοκιμασίες ήταν τεράστιες για το συνονθύλευμα του Έρικ Τεν Χαγκ που δεν μπόρεσε να πιάσει στην 4άδα – έστω και με ματς περισσότερο – τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Σολάνκι άνοιξε το σκορ στο 5′ και με καλή αμυντική λειτουργία η Μπόρνμουθ κράτησε μακριά από την περιοχή του Νέτο τους γηπεδούχους Όταν βρήκε την ευκαιρία χτύπησε στην κόντρα στο 68′ με την κεφαλιά του Μπίλινγκ στη σέντρα του Ταβερνίερ ενώ στο 73′ από την εκτέλεση κόρνερ του τελευταίου ο Σενέσι αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ την ώρα που χιλιάδες άρχισαν να αδειάζουν το Ολντ Τράφορντ.

Για τον Στιβ Κούπερ το ματς της Νότιγχαμ στο «Μολινό» ήταν do or die σύμφωνα με τους Άγγλους. Οι Κόκκινοι απέσπασαν βαθμό (1-1) απέναντι στη Γουλβς και έβαλαν τέλος στο σερί των τεσσάρων διαδοχικών ηττών ωστόσο για 9η φορά στα τελευταία 10 παιχνίδια δεν πήραν τη νίκη κι έτσι η θέση του Βρετανού… παίζεται.

Το γρήγορο γκολ του Τόφολο (14′) δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες αλλά η ανώτερη Γουλβς ισοφάρισε στο 34′ με τον Κούνια και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες χωρίς όμως να φτάσει σε δεύτερο τέρμα.

Η Μπράιτον έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι, η οποία προηγήθηκε με τον Οντομπέρ αλλά είδε τους Γλάρους να απαντούν στο 77′ και να παίρνουν έναν βαθμό. Η ομάδα του Βενσάν Κομπανί έφτασε τους 8 και πια είναι ισόβαθμη με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Οι Λεπίδες στην επιστροφή του Κρις Γουάιλντερ στον πάγκο τους νίκησαν για δεύτερη φορά στη σεζόν επικρατώντας με 1-0 της Μπρέντφορντ με ένα τρομερό γκολ του ΜακΑτί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-2 (57′ πεν. Ματετά / 76′ Σαλάχ, 90+1′ Έλιοτ)

Γουλβς – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1 (32′ Κούνια / 14′ Τόφολο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 0-3 (5′ Σολάνκι, 68′ Μπίλινγκ, 73′ Σενέσι)

Μπράιτον – Μπέρνλι 1-1 (77′ Αντίνγκρα / 45′ Οντομπέρ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ 1-0 (45+1′ ΜακΑτί)

Άστον Βίλα – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 10/12

Έβερτον – Τσέλσι (16:00)

Λούτον – Μάντσεστερ Σίτι (16:00)

Φούλαμ – Γουέστ Χαμ (16:00)

Τότεναμ – Νιούκαστλ (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς