18.2 C
Athens

Μπέος: Δεν τιμά την αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει μια χούφτα φανατικών οπαδών

Ο Αχιλλέας Μπέος καταλογίζει στην αστυνομία αλόγιστη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης, τονίζοντας πως «στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις»

Στις ευθύνες της αστυνομίας για όσα έγιναν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο ισόπαλο 2-2 ανάμεσα σε Βόλο και Ολυμπιακό αναφέρθηκε σε ανάρτηση του ο Αχιλλέας Μπέος.

Βόλος – Ολυμπιακός 2-2: Έγκλημα εκ προμελέτης στο Πανθεσσαλικό, το ελληνικό ποδόσφαιρο παραδομένο στο χάος της «εξυγίανσης»

Τα όσα συνέβησαν με τις αποφάσεις του Τάσου Παπαπέτρου και του VAR τόσο στα πέναλτι που δεν δόθηκαν όσο και στο ακυρωθέν γκολ του Μασούρα (που καλυπτόταν) αλλά και όσα έχουν προηγηθεί στη σεζόν όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Χουάνκαρ, έφεραν την αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν κατά χιλιάδες και επιχείρησαν να μπουν στο ταρτάν του γηπέδου ενώ πέταξαν και καθίσματα σε αυτό.

Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, ο Αχιλλέας Μπέος επανήλθε με ανάρτηση και έριξε ευθύνες στην αστυνομία για τη στάση της, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως είναι απογοητευτικό και δεν τιμά την αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια χούφτα ανθρώπων.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Αναμφίβολα τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο προκαλούν θλίψη και βλάπτουν πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ως Δήμαρχος και απλός φίλαθλος, και όχι ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, διερωτώμαι, ωστόσο, για τη συνεχιζόμενη συμπεριφορά της Αστυνομίας που στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων, ακόμη και μικρών παιδιών, αλλά και αυτών των ποδοσφαιριστών, που υποφέρουν από την αλόγιστη και γενικευμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης.

Είναι απογοητευτικό και δεν τιμά την Αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ολιγάριθμη ομάδα, μια χούφτα φανατικών οπαδών, που κάθε φορά προκαλούν τις εντάσεις, και εν τέλει «τιμωρεί» το σύνολο των φιλάθλων, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς δυστυχώς να εισακουόμαστε. Λύση, επαναλαμβάνω δεν είναι η γενικευμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Ελπίζω οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Να το προστατεύουμε και όχι, εκούσια ή ακούσια, να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά εκείνων που προσπαθούν να το υπονομεύσουν και να το υποβαθμίσουν ως μείζον κοινωνικό γεγονός».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς