16.2 C
Athens

Βόλος – Ολυμπιακός 2-2: Έγκλημα εκ προμελέτης στο Πανθεσσαλικό, το ελληνικό ποδόσφαιρο παραδομένο στο χάος της «εξυγίανσης»

Παπαπέτρου και VARίστας Γκορτσίλας μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν τον Ολυμπιακό και με τη βοήθεια των αμέτρητων δακρυγόνων της Αστυνομίας έφεραν ξεδιάντροπα εις πέρας το χυδαίο έργο που τους ανατέθηκε

Επεισόδια μεγάλης έκτασης έλαβαν χώρα στο Πανθεσσαλικό κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων του αγώνα του Βόλου με τον Ολυμπιακό, που οδήγησαν το ματς σε διακοπή διάρκειας 55 λεπτών, με το παιχνίδι ουσιαστικά να μην ολοκληρώνεται ποτέ αφού οι δύο ομάδες βγήκαν απλώς για το τυπικό της υπόθεσης στον αγωνιστικό χώρο και αντάλλαζαν πάσες στα δύο λεπτά που κράτησε ο Παπαπέτρου, μέχρι να σφυρίξει την άτυπη λήξη.

Τα όσα συνέβησαν με τις αποφάσεις του Τάσου Παπαπέτρου και του VAR τόσο στα πέναλτι που δεν δόθηκαν όσο και στο ακυρωθέν γκολ του Μασούρα (που καλυπτόταν) αλλά και όσα έχουν προηγηθεί στη σεζόν όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Χουάνκαρ, έφεραν την αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν κατά χιλιάδες και επιχείρησαν να μπουν στο ταρτάν του γηπέδου ενώ πέταξαν και καθίσματα σε αυτό.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα δακρυγόνα και τις κρότους λάμψης που πέταξαν οι αστυνομικές δυνάμεις, το ποδόσφαιρο είχε βγει από το «κάδρο» της αναμέτρησης και το παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία ως αυτό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μετά τα διαιτητικά σκάνδαλα από πλευράς Παπαπέτρου και «εξυγίανσης», που για άλλη μία φορά πέτυχε τον σκοπό της… Προκάλεσε το απόλυτο χάος σε ένα πρωτάθλημα που δεν λέει να βρει γιατρειά!

Άλλη μία μαύρη σελίδα επί εποχής Μπαλτάκου για μία ΕΠΟ που με κάθε τρόπο και μέσο βάλει κατά του Ολυμπιακού, την ώρα που η ελληνική αστυνομία κάνει με ξεδιάντροπο τρόπο το «έργο» της στα γήπεδα, που όπως φαίνεται δεν είναι για να προστατεύει τον κόσμο αλλά για να τον γεμίζει με δάκρυα στα μάτια και να τον ωθεί όλο και περισσότερο στον δρόμο της αποχής. Μπροστά στην ασφάλεια και την υγεία, καμία μπάλα, κανένα πρωτάθλημα και κανένας… Παπαπέτρου δεν έχει αξία!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την μπάλα στα πόδια του αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με ουσία την εστία του Κόστιτς. Ο Βόλος κλείστηκε από νωρίς στο δικό του μισό, αλλά μία μπαλιά από το πουθενά στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας ήταν αρκετή ώστε οι Θεσσαλοί να βγουν σε θέση βολής με τον Γκαρσία απέναντι στον Πασχαλάκη.

Ο Αργεντινός επιθετικός των Θεσσαλών έβαλε μπροστά το κορμί του και θέλοντας να προστατέψει την μπάλα έριξε αγκωνιά στον Ρέτσο που ερχόταν από πίσω και στη συνέχεια τον «γκρέμισε». Ο Παπαπέτρου δεν είδε τίποτα, αλλά ο VAR τον κάλεσε για πέναλτι αγνοώντας την αγκωνιά που είχε προηγηθεί πάνω στον Έλληνα στόπερ.

Τελικώς, δόθηκε η εσχάτη των ποινών, με τον Μωραϊτη να αναλαμβάνει την εκτέλεση, τον Πασχαλάκη να τον νικά αλλά τον Έλληνα στράικερ να παίρνει ανενόχλητος το «ριμπαόυντ» για να στείλει προ κενής εστίας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο το ματς στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στην ισοπαλία χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ελ Κααμπί, ο οποίος έφτασε τα 11 γκολ στη σεζόν.

Το πέναλτι και η αποβολή του Ρέτσου – με σοβαρή υποψία επιθετικού φάουλ σε φάση που θύμισε… Άβιλα– σε συνδυασμό με το γκολ που ακολούθησε από τον Μωραϊτη έφεραν σε δύσκολη θέση από νωρίς τους Πειραιώτες, που όμως απάντησαν στο 44′ κι αυτοί από την άσπρη βούλα.

Ο Κόστιτς έκανε «άτσαλη» έξοδο σε φάουλ του Φορτούνη και χτύπησε τον Μπιανκόν στο πρόσωπο, με τον Παπαπέτρου να είναι -ξανά- απλός θεατής της φάσης και να δείχνει την εσχάτη των ποινών μετά από υπόδειξη του VAR (Γκορτσίλας), όπως έκανε και στη φάση του 1-0.

Ό,τι δεν έκανε δηλαδή λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν ο Μαροκινός στράικερ δέχθηκε μαρκάρισμα εντός περιοχής με τον Παπαπέτρου να δείχνει «παίζετε» σε μια πολύ πιο κραυγαλέα φάση συγκριτικά με εκείνη του Ρέτσου, αφού φαίνεται πως ο Σιέλης βρίσκει στο πόδι τον επιθετικό των Πειραιωτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ο κακός χαμός! Όλα ξεκίνησαν με νέο πέναλτι του Βόλου (51′) στο οποίο υπέπεσε ο Ιμπόρα για άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Μωραϊτη. Ο Χουάν Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε βάζοντας ξανά μπροστά στο σκορ τους Θεσσαλούς.

Η χαρά τους όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός βρήκε απάντηση με «βοήθεια» του Καλογερόπουλου, που στάθηκε άτυχος και σκόραρε στη λάθος εστία. 2-2 μέσα σε τρία λεπτά!

 

Τότε ήταν που ανέλαβε ο Παπαπέτρου! Με δύο (ακόμη) τουλάχιστον ακατανόητες αποφάσεις του έβαλε μπουρλότο στο ματς, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και την αστυνομία.

Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν για τρίτο γκολ και δεν άργησαν να το βρουν (62′) αλλά ο Παπαπέτρου το ακύρωσε μέσω VAR!

Ουδείς κατάλαβε βέβαια πως ακυρώθηκε το 2-3 του Ολυμπιακού στον Βόλο. Ο Φορτούνης εκτέλεσε γρήγορα και με πανέξυπνο τρόπο το φάουλ που κέρδισε, τροφοδότησε κάθετα τον Μασούρα που έπιασε το δυνατό σουτ κι αυτός σκόραρε.

 

Ο Παπαπέτρου πήγε στο VAR έπειτα από τοποθέτηση των γραμμών του Γκορτσίλα και υπέδειξε οφσάιντ αλλά κανείς δεν ξέρει σε ποιον και για ποιο λόγο. Το παράδοξο είναι πως ο διεθνής διαιτητής πήγε να ελέγξει μια φάση στην οποία θα είχε λόγο να το κάνει αν υπήρχε επιθετικό φάουλ (κάτι που δεν υπάρχει αφού παίκτης του Βόλου απωθεί τον Ελ Κααμπί) ή αν άλλος παίκτης συμμετείχε και επηρέαζε τη φάση ενώ ήταν εκτεθειμένος!

Κι όλα αυτά ενώ νωρίτερα έκλεισε τα μάτια στο καθαρό πέναλτι του Μωραΐτη που βρήκε την μπάλα με απλωμένο χέρι στην κεφαλιά του Ιμπόρα, με τον Παπαπέτρου και τον VAR να αγνοούν τη φάση!

 

Ο Ολυμπιακός, ακόμα κι έτσι, δεν τα παράτησε. Βρήκε νέο γκολ ξανά με «δράστη» τον Ελ Κααμπί μετά την πρώτη κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά ξανά το VAR τού ακύρωσε τη χαρά, με τον Μαροκινό επιθετικό να υποδεικνύεται σε θέση οσφάιντ. Βέβαια, πώς να εμπιστευθείς τις ίδιες γραμμές που ακύρωσαν άνευ λόγου και αιτίας το καθαρό γκολ του Μασούρα λίγα λεπτά νωρίτερα…

ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 20′ Μωραϊτης, 51′ Γκαρσία / 44′ Ελ Κααμπί, 54′ Καλογερόπουλος αυτογκ.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ / 4-4-2): Κόστιτς, Λούνα (32′ Κίτσος), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Μύγας, Κόμπα (76′ Κορνέτ), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Άλχο, Γκαρσία, Μωραΐτης (59′ Ασλανίδης).

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Οργέγκα, Μπιανκόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Καμαρά (72′ Καρβάλιο), Ιμπόρα, Μασούρας (83′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Μπιέλ (23′ Χέσε), Ελ Κααμπί.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς