17 C
Athens

RMC: «Η μη χρησιμοποίηση goal line technology ίσως να έγινε για λόγους οικονομίας από την ΕΠΟ»

Η Ελλάδα έγινε η μοναδική ομάδα των προκριματικών του Euro που κατάφερε να κόψει βαθμούς από τη Γαλλία μετά το 2-2 της OPAP Arena, με τοις Τρικολόρ πάντως να έχουν πολλά παράπονα για τη φάση του 89ου λεπτού, όταν σε ένα γύρισμα του Κομάν η μπάλα φάνηκε να περνάει τη γραμμή αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα του goal line technology.

Αυτό ακριβώς ήταν που έκανε έξαλλους τους Ντεσάν και Γκριεζμάν που ξέσπασαν σε δηλώσεις τους.

Ντεσάν και Γκριζμάν τα «έχωσαν» στην UEFA: «Παίξαμε σε ένα γήπεδο που δεν είχε goal line technology»

Στο θέμα αναφέρθηκαν και τα γαλλικά Μέσα, με τον RMC Sport να στέκεται στο γεγονός πως η OPAP Arena μπορεί να υποστηρίξει το σύστημα goal line technology μιας και η Ένωση αγωνίζεται στο Europa League.

Όπως αναφέρει το RMC Sport, η ομοσπονδία μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την αναμέτρηση goal line technology εφόσον κατέθετε αίτημα στην UEFA και είχε τη σύμφωνη γνώμη της φιλοξενούμενης ομάδας, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν η Γαλλία.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αυτό ίσως να μην έγινε από την πλευρά της ΕΠΟ για λόγους οικονομίας. Κάπως έτσι, για ακόμη μια φορά η ομοσπονδία της χώρας γίνεται θέμα συζήτησης για τους λάθους λόγους.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Εάν η διοργανώτρια ομοσπονδία ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση από την UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA.

Η μη χρησιμοποίηση στα προκριματικά του EURO ίσως ήταν λόγω επιθυμίας να γίνει οικονομία από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Αυτό μπορεί να κόστισε μια νίκη για τη Γαλλία, μια απόλυτα νικηφόρα πορεία και την πρώτη θέση στην κατάταξη της FIFA».

Θυμηθείτε τη φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι Γάλλοι:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς