21 C
Athens

Ντεσάν και Γκριζμάν τα «έχωσαν» στην UEFA: «Παίξαμε σε ένα γήπεδο που δεν είχε goal line technology»

Ο προπονητής και ο επιθετικός των Τρικολόρ τα έβαλαν με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία και την... OPAP Arena για τη μη χρήση του goal line technology που στοίχισε το τρίποντο για την ομάδα τους στην Αθήνα

Η Ελλάδα έγινε η μοναδική ομάδα των προκριματικών του Euro που κατάφερε να κόψει βαθμούς από τη Γαλλία μετά το 2-2 της OPAP Arena, με τοις Τρικολόρ πάντως να έχουν πολλά παράπονα για τη φάση του 89ου λεπτού, όταν σε ένα γύρισμα του Κομάν η μπάλα φάνηκε να περνάει τη γραμμή αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα του goal line technology.

Αυτό ήταν που έκανε έξαλλος τους Γάλλους, με τον Ντεσάν να τα… βάζει με την UEFA αλλά και την OPAP Arena που δεν είχε τα μέσα για τη χρήση του goal line technology, ενώ τα ίδια παράπονα με σαφέστατες αιχμές προς την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εξέφρασε και ο Αντουάν Γκριζμάν.

 

«Αυτό που με λυπεί είναι ότι μιλάμε για ένα ματς διεθνούς επιπέδου. Θα μπορούσε να διακυβεύεται η πρόκριση σε αυτό το ματς. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που δεν είχε goal line technology. Γιατί δεν υπήρχε; Προφανώς δε συνάδει με τις απαιτήσεις σε αυτό το επίπεδο. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των διαιτητών, υποφέρουν.

Δεν υπήρχε γιατί… κοστίζει ακριβά. Προφανώς και αυτό δεν συνάδει με τις απαιτήσεις στο ανώτερο επίπεδο. Βάζω την θέση μου σε αυτή των διαιτητών. Υποφέρουν. Ο κύριος από το VAR είναι σίγουρος 99% ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή, όμως μένει αυτό το 1% που με βάση τις φωτογραφίες… Τέλος πάντων.

Χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας της FIFA στο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, δεν ήταν η απουσία Goal Line Technology που μας έκανε να δεχθούμε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, κάναμε αυτό που έπρεπε για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να θέσουμε τις βάσεις για να το κερδίσουμε», ανέφερε ο Ντιντιέ Ντεσάν.

«Δεν υπήρχε goal line technology έτσι; Η UEFA έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν καταφέρνει να τα χρησιμοποιεί όλα όπως πρέπει, ώστε να ξέρουμε αν υπήρχε στην συγκεκριμένη φάση στο τέλος ένα γκολ ή όχι. Αν θέλουν να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια, τους ζητάμε ακόμα περισσότερη τεχνολογία», προσέθεσε από την πλευρά του ο Αντουάν Γκριζμάν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς