20.6 C
Athens

Άρης: Αυτοί που θα φύγουν κι αυτοί που θα έρθουν είναι ήδη γραμμένοι στο μπλοκάκι Μάντζιου – Καρυπίδη

Οι Κίτρινοι έχουν προχωρήσει ήδη τον σχεδιασμό για το ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν τον Γενάρη, με την πλευρά Καρυπίδη να προαναγγέλλει πρωτοκλασάτα ονόματα και να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε τρεις παίκτες

Ο Άρης φωνάζει για ενίσχυση, παρόλο που είναι η ομάδα – από τις λεγόμενες μεγάλες – που έκανε τις περισσότερες μεταγραφές για ακόμη ένα καλοκαίρι.

Οι Κίτρινοι είδαν το πλάνο με Τερζή να διαλύεται μέσα σε ένα δίμηνο και επιστράτευσαν τον Άκη Μάντζιο, για να συμμαζέψει (ξανά) τα ασυμμάζευτα σε αγωνιστικό επίπεδο, σε μία εποχή που ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει επενδύσει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη της δικής του πορείας ως ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Ο Καρυπίδης είναι παρών σε όλα. Δεν έχει δείξει να μαθαίνει από τα λάθη του αλλά όπως και να ‘χει το προσπαθεί. Επιμένει. Δοκιμάζει.

Και το “δοκιμάζει” είναι ένα ρήμα που έχει σημαδέψει την μέχρι τώρα πορεία του στους Κίτρινους, αφού αυτές οι δοκιμές οδηγούν την ομάδα στο μονοπάτι της αστάθειας και της αγωνιστικής κρίσης σε κρίσιμα σημεία των τελευταίων σεζόν. Κάποια στιγμή, θα πρέπει αυτές οι δοκιμές να μετατραπούν σε πλάνο, με άξονα το καλό και την εξέλιξη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Ο καιρός περνάει κι ενώ όλα γύρω του αλλάζουν, ο Άρης στα ίδια μένει.

Μεγάλη αλλά απαραίτητη παρένθεση η παραπάνω, πριν μπούμε στο… ψαχνό της υπόθεσης. Αυτό που έχει να κάνει με τις μεταγραφές αλλά και τις αποχωρήσεις του Ιανουαρίου.

Άρης: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 4 εκ. ευρώ για μεταγραφές από τον Καρυπίδη

Ο Θ. Καρυπίδης προανήγγειλε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσό που θα δοθεί σε μεγάλο βαθμό για την ενίσχυση της ομάδας τον χειμώνα με βάση τα “θέλω” του Άκη Μάντζιου, αφού τεχνικός διευθυντής δεν υπάρχει, μετά την ξαφνική κι οριστική αποχώρηση Παλίκουτσα.

Για αρχή, υπάρχουν παίκτες που δεν υπολογίζονται και δύσκολα θα μπουν σε βάθος χρόνου στα πλάνα του Μάντζιου. Ο πρώτος που αναμένεται να ετοιμάσει βαλίτσες πριν καν προλάβει να νιώσει στο πετσί του τον Βαρδάρη της Θεσσαλονίκης, είναι ο Ντομαγκόι Πάβιτσιτς.

Ο Κροάτης μέσος δεν έχει πείσει με την απόδοσή του έως τώρα, μένει συνεχώς εκτός πλάνων και βρίσκεται εδώ και σχεδόν έναν μήνα στα πιτς λόγω τραυματισμού. Μένει να φανεί αν θα προτιμηθεί να δοθεί κάπου δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν (που είναι και το πιθανότερο σενάριο) ή αν οι Κίτρινοι προχωρήσουν σε άμεση διακοπή του συμβολαίου του.

Επόμενοι στη λίστα είναι οι Ρουπ και Ντουκουρέ. Ο Γερμανός επιτελικός μέσος όχι μόνο δεν βρίσκει χώρο στο ροτέισον του Μάντζιου, αλλά από τη μεταγραφή του Πάρντο και μετά πήρε το ξεκάθαρο μήνυμα της διοίκησης, που δεν τον υπολογίζει κυρίως λόγω των διαρκών προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Όσον αφορά στον Ντουκουρέ, η κατάστασή του είναι λίγο πιο περίπλοκη, αν και λογικά θα έχει την ίδια κατάληξη. Εκτός ομάδας εδώ και καιρό, δίχως αγωνιστικό ρυθμό και με ένα σχετικά βαρύ συμβόλαιο, από το οποίο εδώ και μήνες ο Άρης ψάχνει τρόπο να απαλλαγεί.

Άρης: Ο Ρουπ μένει εκτός μέχρι τα Χριστούγεννα και οι Κίτρινοι σκέφτονται την άμεση αποδέσμευσή του

Στο κομμάτι της ενίσχυσης, τα ονόματα των παικτών που ενδιαφέρουν έχουν γραφτεί ήδη στο μπλοκάκι των Μάντζιου και Καρυπίδη. Μένει να γίνουν οι επίσημες κρούσεις στις ομάδες τους, αφού οι περισσότεροι που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα δεσμεύονται με συμβόλαια στις ομάδες τους, τα οποία μάλιστα ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο!

Οι Θεσσαλονικείς κυνηγούν δύο πολύ καλές αλλά δύσκολες περιπτώσεις για τα άκρα της επίθεσης και τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ δεδομένα θα ψαχτούν για έναν ακόμη κεντρικό επιθετικό (με την περίπτωση Φαν Βέερτ να παραμένει ενεργή) κι έναν στόπερ πρώτης γραμμής.

Την ίδια στιγμή, ακόμα γράφονται πράγματα για το μέλλον του Φαμπιάνο και νέο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά ένα είναι το σίγουρο. Ο Βραζιλιάνος στόπερ δεν θα φύγει από το Χαριλάου, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 και ο Άρης ψάχνει ήδη τη φόρμουλα για να το ανανεώσει.

Ο Άρης έχει κάνει την έρευνά του από νωρίς και δείχνει έτοιμος για τις επόμενες κινήσεις του, με τον Καρυπίδη να έχει ανεβάσει τον πήχη (των απαιτήσεων και των προσδοκιών) αρκετά ψηλά. Κάτι που μάλλον δεν μετάνιωσε από πέρυσι… 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς