17.6 C
Athens

Το ξέσπασμα Πογέτ, ο όρος στο συμβόλαιο και οι σκέψεις της ΕΠΟ για το μέλλον του Ουρουγουανού

Ο Γκουστάβο Πογέτ εξέθεσε δημόσια την ΕΠΟ για τις οφειλές στον βοηθό του και τοπίο αναφορικά με την παραμονή του ή μη στον πάγκο της εθνικής μέχρι τα μπαράζ του Μαρτίου είναι πιο θολό από ποτέ

Το γυαλί στις σχέσεις του Γκουστάβο Πογέτ με τη διοίκηση της ΕΠΟ ραγίζει όλο και περισσότερο, σε σημείο που είναι έτοιμο να σπάσει.

Πριν καν την σοβαρή αποκάλυψη του Ουρουγουανού τεχνικού ότι ο βοηθός του, Μαουρίσιο Ταρίκο, παραμένει εδώ και 8 μήνες απλήρωτος από την Ομοσπονδία, είχαν προηγηθεί τόσο η τοποθέτηση με καρφιά του Τάκη Μπαλτάκου αναφορικά με τα πρόσωπα που επιλέγει στις κλήσεις της εθνικής ο Πογέτ όσο και η έμμεση απάντηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, που ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε διαθέσιμος για την εθνική Ιρλανδίας!

Πογέτ: Όταν μιλάς πολύ σε κατηγορούν, το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται τον Μάρτιο

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, η κόντρα μεταξύ Μπαλτάκου και Πογέτ είχε ξεκινήσει πολύ πριν τη χθεσινή δήλωση αγανάκτησης του Ουρουγουανού για τον απλήρωτο βοηθό του, που θα απουσιάζει από τα ματς με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία, τη στιγμή που η ΕΠΟ προσπάθησε να δικαιολογηθεί μέσω της… ελληνικής εφορίας.

ΕΠΟ μετά τις καταγγελίες Πογιέτ: «Ο κ. Ταρίκο δεν έχει πληρωθεί γιατί αρνείται να λάβει ελληνικό ΑΦΜ»

Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα στο θολό τοπίο για τη συνέχεια της εθνικής ομάδας σε προπονητικό επίπεδο, είναι αν ο Πογέτ μείνει μέχρι τα κρίσιμα μπαράζ του Μαρτίου με φόντο την επιστροφή σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 2014 και το Μουντιάλ της Βραζιλίας ή αν θα κουνήσει κι αυτός νωρίς το μαντήλι του αποχαιρετισμού.

Η κατάσταση είναι από μόνη της περίπλοκη κι αυτό γιατί υπάρχει ένα ειδικός όρος στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Πογέτ και τον θέλει να ανανεώνει αυτόματα το συμβόλαιό του σε περίπτωση πρόκρισης στα μπαράζ του Nations League (κάτι που επετεύχθη), με την ΕΠΟ να σκέφτεται αν θα πρέπει να τον αποδεσμεύει τώρα από τα καθήκοντά του ή μετά τον Μάρτιο, ανεξαρτήτου πρόκρισης ή μη στα τελικά του Euro 2024.

Είναι σαφές ότι με αυτό το κλίμα ανάμεσα σε Μπαλτάκο και Πογέτ δύσκολα μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός κι αυτό είναι κάτι που επηρεάζει και την ομάδα. Στην ΕΠΟ ήδη έχουν στην ατζέντα τους μερικά τηλέφωνα – έκτακτης ανάγκης -, με τα ονόματα των Φερνάντο Σάντος και Μανόλο Χιμένεθ να είναι πάντα επίκαιρα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά το ματς με τη Γαλλία και στο διάστημα των 3,5 μηνών μέχρι τα μεγάλα ματς του Μαρτίου.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον του Πογέτ. Η κατάσταση παραμένει μετέωρη και το γυαλί πιο ραγισμένο από ποτέ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς