17.8 C
Athens

Ξέσπασμα Πογέτ: «Απλήρωτος ο βοηθός μου από την ΕΠΟ εδώ και 8 μήνες»

Ο προπονητής της εθνικής αποκάλυψε πως η ΕΠΟ έχει αφήσει απλήρωτο εδώ και οχτώ μήνες τον βοηθό του, ο οποίος αποφάσισε να απουσιάσει από την προετοιμασία

Η εθνική ξεκίνησε την προετοιμασία της τη Δευτέρα (13/11), με τον Γκουστάβο Πογέτ να προχωρά σε πρωτοφανές ξέσπασμα.

Ο Ουρουγουανός προπονητής αποκάλυψε πως ο άμεσος συνεργάτης του, Μαουρίσιο Ταρίκο παραμένει απλήρωτος εδώ και οχτώ μήνες από την ομοσπονδία και για αυτό θα απουσιάσει από την προετοιμασία για τις αναμετρήσεις με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία.

«Θέλω να σας ενημερώσω κάτι και δεν θα δεχτώ κάποια ερώτηση. Ο Μαουρίσιο Ταρίκο ο βοηθός μου δεν είναι εδώ. Δεν έχει πληρωθεί από την ομοσπονδία εδώ και 8 μήνες. Θέλουμε κάποιους κανόνες δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αλλά με τον σεβασμό. Δυστυχώς δεν θα έχουμε τον Ταρίκο αυτή την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μίλησε και για τις ερχόμενες αναμετρήσεις της Ελλάδας: «Έχω καλέσει 32 παίκτες και οι 31 είναι εδώ. Δεν θα έχουμε καιρό για τις προπονήσεις οπότε πρέπει να τους δω. Δεν κοιτάμε τη Γαλλία, από το Σάββατο θα είμαστε εδώ. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα playoffs του Μαρτίου».

Για τη Γαλλία: «Θα χρησιμοποιήσουμε το ματς με τη Γαλλία σαν τεστ, για το πως μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε καλύτερες ομάδες».

Για τις αλλαγές στα επόμενα ματς: «Με την Ολλανδία είδαμε πράγματα που θέλαμε, τα θέλουμε και με τη Γαλλία».

Για τα πολλά προπονητικά κέντρα που αλλάζει η ομάδα: «Προσπαθώ να πείσω τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για να αποκτήσουμε προπονητικό κέντρο. Αλλά υπάρχει και ένα όριο στο τι μπορώ να κάνω. Η σχέση με τους φιλάθλους είναι σε πολύ καλό σημείο και θα πρέπει να παίξουμε δίχως αυτούς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς