23.4 C
Athens

Οριστικά με κόσμο το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, από την επόμενη εβδομάδα η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων

Ο Ολυμπιακός έβαλε μπουρλότο στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία αρχικά επεδίωκε να βγάλει απόφαση ακόμα και τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τα έγγραφα των Ερυθρόλευκων η απόφαση μετατίθεται για την άλλη εβδομάδα

Κανονικά με κόσμο θα διεξαχθεί το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή (5/11) καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εκδίκασε την έφεση που κατέθεσαν οι Ερυθρόλευκοι για την πρωτοβάθμια απόφαση-σκάνδαλο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και θα εκδώσει απόφαση από τη νέα εβδομάδα παρότι αρχική πρόθεση του δευτεροβάθμιου οργάνου ήταν να την εκδώσει ως το Σάββατο (4/11). Και σε αυτό οφείλονται τα νέα στοιχεία που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός που ανατρέπουν όλα τα δεδομένα.

Ως τη Δευτέρα (6/11) στις 12:00, τόσο η ερυθρόλευκη όσο και η πράσινη ΠΑΕ μπορούν να προσκομίσουν υπομνήματα.

Ο πρόεδρος της Εφέσεων κ. Μελισσινός έκανε αποδεκτή την κύρια παρέμβαση του Παναθηναϊκού που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και κατέθεσε τα δικά του επιχειρήματα για τους λόγους που πρέπει οι Πράσινοι να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά αναφέροντας μεταξύ άλλων τις γνωματεύσεις για τον Χουάνκαρ από το ΥΓΕΙΑ και το Μητέρα το βράδυ του ντέρμπι και να εστιάζουν στο γεγονός πως ο Ισπανός δεν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου. Για προσωρινή απώλεια ακοής και οριζόντιο νυσταγμό μίλησαν οι Πράσινοι.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέτρεψε όλα τα δεδομένα με επίσημο έγγραφο υπογεγραμμένο από νοσηλευτές του ΥΓΕΙΑ – το έχει στα χέρια της η Αστυνομία Πειραιά – και τονίζει πως ο Χουάνκαρ ήταν σε θέση να κινηθεί κανονικά.

Το έγγραφο αμφισβητήθηκε από τους Πράσινους που κατέθεσαν ένσταση σοκαρισμένοι από το επίσημο δεδομένο που παρουσιάστηκε, με τους Ερυθρόλευκους ασφαλώς όχι μόνο να μη μένουν σε αυτό το ακράδαντο στοιχείο αλλά να τονίζουν τους λόγους για τους οποίους το ντέρμπι πρέπει να κριθεί μονάχα στο γήπεδο όπως υποστήριζαν εξ αρχής.

Οι εκπρόσωποι της ερυθρόλευκης ΠΑΕ αναφέρθηκαν στα διαφορετικά αποτελέσματα των ακουογραμμάτων του Χουάνκαρ στις δύο ιδιωτικές κλινικές που βρέθηκε και σε διάστημα δύο ωρών (!) υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ουδέποτε ο γιατρός είπε ξεκάθαρα ότι ο παίκτης δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ενώ δεν υπήρξε ούτε υπαιτιότητα ούτε τραυματισμός του ποδοσφαιριστή.

Η Επιτροπή Εφέσεων αντιλήφθηκε πως έχει πολλά νέα δεδομένα στα χέρια της και καλείται να τα εξετάσει τα επόμενα 24ωρα ώστε να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς