19.8 C
Athens

Παναθηναϊκός στην Εφέσεων: «Οριζόντιο νυσταγμό ο Χουάνκαρ, ο κρότος ήταν δυνατός και δεν μπορεί να προπονηθεί»

Οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού στην εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού παρουσίασαν τις γνωματεύσεις ιδιωτικών νοσοκομείων για τον Χουάνκαρ και εμφάνισαν ως κύριο επιχείρημα την απουσία του Ισπανού από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια του τριφυλλιού

Τη δική του εκδοχή στην εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για το ντέρμπι που διεκόπη και την πρωτοβάθμια τιμωρία παρουσίασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που είδε την παρέμβασή της να γίνεται δεκτή από την έδρα της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ώστε να είναι παρούσα στη διαδικασία και να τονίσει τις απόψεις της.

Μεταξύ άλλων στην αρχική μακρά τοποθέτησή τους, οι κ.κ. Κέζας – Βαγιάκος εστίασαν στην απουσία του Χουάνκαρ από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και παρουσίασαν τις ιατρικές γνωματεύσεις.

«Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν είναι σε θέση μέχρι σήμερα να προπονηθεί», ανέφεραν οι Πράσινοι για τον Χουάνκαρ προσθέτοντας: «Είναι αρκετά δυνατός ο κρότος. Δεν ήταν σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντα του τέσσερις μέρες μετά, σε ευρωπαϊκό ματς, ακόμα και μετά από οκτώ μέρες, ακόμα και αύριο, δύο εβδομάδες μετά. Το λέμε γιατί η ΠΑΕ Ολυμπιακός αμφισβήτησε τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή».

«Η πρωτοβάθμια ορθώς έκρινε και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η διακοπή οφείλεται στον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή. Ενώ υπάρχει διακοπή λόγω καπνογόνων πέφτει και μια κροτίδα και τραυματίζει τον ποδοσφαιριστή. Εκεί υπάρχει μια πρώτη γνωμάτευση που λέει “προσωρινή απώλεια ακοής, δεν μπορούσε να σταθεί, είχε οριζόντιο νυσταγμό”. Δεν το λέει ο ποδοσφαιριστής αλλά ο γιατρός και συμφωνούν και οι γιατροί των δύο ομάδων. Άρα έχουμε έναν τραυματισμό ενός προσώπου που νομίμως βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και πάει στο ιατρείο. ‘Εχουμε το βασικό λόγο της διακοπής.

Μετά από 15 λεπτά εξετάζεται ξανά ο ποδοσφαιριστής και διακρίνεται η αδυναμία του παίκτη να παίξει. Όταν διεπίστωσε πως υπάρχει τραυματισμός διέκοψε και το παιχνίδι. Δεν δίνει ο κανονισμός χρόνο, εύλογο, για το πότε θα μπορεί να παίξει ο ποδοσφαιριστής. Τώρα μετά από 15 λεπτά πάλι δεν μπορούσε να παίξει. Ο διαιτητής έδωσε και άλλο περιθώριο στο γιατρό. Και μετά από μια ώρα εξετάζεται ξανά και λέει πως “έχει βελτίωση μεν αλλά δεν μπορεί να σταθεί όρθιος”. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπορεί να σταθεί μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του; Αυτός είναι ο λόγος της διακοπής. Όταν φτάνουμε στο δίωρο ο διαιτητής που είναι ο μόνος αρμόδιος πήρε την απόφαση να διακόψει τον αγώνα. Ρώτησε τον γιατρό, δεν του είπε αν μπορεί ή δεν μπορεί και το διέκοψε», ανέφεραν αρχικά οι Πράσινοι διά στόματος κ. Βαγιάκου.

«Οι προϋποθέσεις που λέει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα είναι ότι δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της προσωρινής διακοπής. Οι προϋποθέσεις είναι ο τραυματισμός του παίκτη. Ποτέ δεν είπε ο γιατρός ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί, άρα παραμένει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως είναι ο μόνος λόγος της διακοπής. Αν ήταν πως πέρασαν δύο ώρες δεν θα ρωτούσε τον γιατρό αν μπορούσε ή όχι να παίξει ο παίκτης. Δεν απαντάει ο γιατρός και αποφασίζει με τις συνθήκες που υπήρχαν τότε.

Εν συνεχεία πήγε στο νοσοκομείο, έγιναν εξετάσεις και στο “Υγεία” και στο “Μητέρα” στις οποίες ήταν εκεί και ο γιατρός του Ολυμπιακού ο κ. Θέος ο οποίος ποτέ δεν το αμφισβήτησε αυτό και έδειξαν τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή», τόνισαν οι εκπρόσωποι του τριφυλλιού που παρουσίασαν τις έγγραφες γνωματεύσεις από τα δύο ιδιωτικά νοσοκομεία στον πρόεδρο κ. Μελισσινό.

«Το κρίσιμο είναι η αδυναμία του ποδοσφαιριστή να ασκήσει τα καθήκοντα του τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για την συμπληρωματική έκθεση, δεν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος αλληλογραφίας με τον οποίο έπρεπε να απαντήσει ο διαιτητής».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς