19.3 C
Athens

Φενέρ – Ολυμπιακός: Καραμπινάτη αλλοίωση θα υπήρχε ακόμα και αν ο Γουίλιαμς-Γκος ευστοχούσε (vid)

Ο ΑΘΛΟΣ περνάει από κόσκινο το διαιτητικό έγκλημα της Πόλης και δίνει μια νέα διάσταση σχετικά με το τι μπορεί να απέτρεψε τους διαιτητές από το να καταλογίσουν ένα εξόφθαλμο φάουλ που θα σφύριζε ακόμα και ο πρόεδρος της Φενέρ

Μέσα στα αμέτρητα προβλήματά του τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ολυμπιακός πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να αποδείξει κόντρα στη Φενέρ ότι παραμένει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Στις απουσίες των Σίκμα και ΜακΚίσικ και στη συνολική επιβάρυνση των υπολοίπων παικτών, προστέθηκε το πρόβλημα τενοντίτιδας του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αναγκάστηκε να παίξει με ένεση και δυνατούς πόνους, όπως δήλωσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη λήξη του ματς.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση για τη διαιτησία καλώντας τη Euroleague «να πάρει ξεκάθαρη θέση για το φάουλ στον Γκος», ένα φάουλ που θα το έδινε ακόμα και ο Δημήτρης Ιτούδης. Κι αν όχι αυτός, σίγουρα ο πρόεδρος της Φενέρ!

Οι Ερυθρόλευκοι ανέφεραν χωρίς περιστροφές ότι αυτή η απόφαση έκρινε το αποτέλεσμα σε βάρος τους. Προφανώς και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με μια ανακοίνωση, ωστόσο ο Ολυμπιακός με αυτή την κίνηση έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να σιωπήσει όταν οι διαιτητές δεν σέβονται τους κόπους ενός ολόκληρου οργανισμού.

Ο ΑΘΛΟΣ ανέδειξε τα εγκληματικά λάθη των Ρότσα, Νίκολιτς και Πέτεκ από την πρώτη στιγμή, εστιάζοντας όχι μόνο στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά και στα δυο τρίποντα δώρα (3+3 ανύπαρκτες βολές σε Ντόρσεϊ και Γουίλμπεκιν) με τα οποία η Φενέρ παρέμενε με το ζόρι στη θέση του οδηγού.

Τι μπορεί να έκανε τους διαιτητές να αγνοήσουν ένα τόσο ξεκάθαρο φάουλ, το οποίο μάλιστα έγινε με πρόθεση και υπό νορμάλ συνθήκες θα μπορούσε να σηκώσει κουβέντα ακόμα και για αντιαθλητικό; Παρότι πολλές εικασίες μπορούν να γίνουν, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι πως δεν υπήρχε κανένας απολύτως τρόπος για να μη γίνει αντιληπτή η πεντακάθαρη παράβαση.

Με τα φάουλ συμπληρωμένα ο Γκος θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς στις βολές, έχοντας τη δυνατότητα να ισοφαρίσει το ματς. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο θα ήταν παραπάνω από καλές, με δεδομένο πως ο Αμερικανός είχε χθες 3/3 και συνολικά 8/9 φέτος στην Ευρωλίγκα.

Σε ένα αρκετά πιθανό σενάριο λοιπόν ο Ολυμπιακός θα έστελνε το ματς στην παράταση. Ακόμα και στην περίπτωση που έχανε μια βολή ο Γκος, οι Ερυθρόλευκοι θα είχαν τη δυνατότητα είτε να διεκδικήσουν το ριμπάουντ (αν ήταν η δεύτερη) είτε να κάνουν άμεσα φάουλ. Με ακόμα 3,5” στο ρολόι μέχρι και μια επίθεση της απελπισίας θα μπορούσε να υπάρξει αν το φάουλ ερχόταν χωρίς χρονοτριβή.

Αλλοίωση αποτελέσματος όμως θα υπήρχε ακόμα και αν η μπάλα πήγαινε μέσα στο λέι απ του Αμερικανού. Όπως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει στην κανονική ροή της μετάδοσης, ο Γκος έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθειά του και την ολοκληρώνει – έστω και με ανορθόδοξο τρόπο – παρά το πεντακάθαρο φάουλ του Μαντάρ. Σε εκείνη την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα ισοφάριζε και θα είχε τη δυνατότητα να πάρει το ματς με τη μια βολή που θα εκτελούσε ο ο Γκος σχεδόν σε νεκρό χρόνο.

Δείτε το βίντεο όπου φαίνεται καθαρά ότι ο Γκος έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια που θα καταλήξει σε σουτ

Γιατί λοιπόν οι διαιτητές αποφάσισαν να κάνουν τα στραβά μάτια σε μια τόσο εξόφθαλμη παράβαση; Οι περισσότεροι θεωρούν ότι θα ήταν ακόμα πιο εύκολο να δοθεί το φάουλ από τη στιγμή που δεν υπήρχε θέμα διεκδίκησης της νίκης αλλά μονάχα πιθανότητα παράτασης. Τη στιγμή όμως που έγινε το φάουλ του Ισραηλινού και ώσπου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια του Γκος, κανένας δεν μπορούσε να γνωρίζει την κατάληξη.

Οι διαιτητές γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πως καταλογίζοντας το φάουλ, υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να ακολουθήσει καλάθι και τότε ο Ολυμπιακός να πάρει το ματς με τη συμπληρωματική βολή. Και ίσως αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο να τους οδήγησε στο πιο σκανδαλώδες non call της σεζόν, αλλοιώνοντας την τύχη ενός συγκλονιστικού αγώνα. Κάπως έτσι κλείνει το στόμα εκείνων που έλεγαν «αν έβαζε το καλάθι ο Γκος δεν θα γινόταν συζήτηση για τη διαιτησία»…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Νίκη αφιερωμένη σε προέδρους και φιλάθλους, θερμές ευχές για πρόκριση στον τελικό του Conference

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ευχήθηκε πρόκριση της ποδοσφαιρικής ομάδας στον τελικό του Conference και αφιέρωσε την 3η σερί παρουσία σε Final Four στους αδερφούς Αγγελόπουλους και τους φίλους του συλλόγου

Αγγελόπουλοι: Πολλές αποφάσεις είναι δύσκολες, αλλά το αποτέλεσμα μας κάνει να νιώθουμε δικαιωμένοι

Οι άνθρωποι που διατηρούν τον Ολυμπιακό στην αφρόκρεμα της Ευρώπης έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι για τις αποφάσεις τους, όσο δύσκολες κι αν είναι αυτές

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Η Βασίλισσα το έκανε ξανά, με μυθική ανατροπή στον τελικό του Champions League

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά η Βασίλισσα της Ευρώπης έκανε την απόλυτη ανατροπή στο 88' και στο 91' για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ όπου θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ με φόντο το 15ο της τρόπαιο