23.2 C
Athens

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε κύρια παρέμβαση και θέλει το ντέρμπι στα χαρτιά!

Ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, δεν κλήθηκε ποτέ σε απολογία και πλέον ζητά εγγράφως αυτό που επεδίωκε από την πρώτη στιγμή: να πάρει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στα χαρτιά

Για τις προθέσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού σχετικά με την έκβαση του ντέρμπι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία από τα πρώτα λεπτά κιόλας που μεσολάβησαν μετά τη διακοπή λόγω της πτώσης του Χουάνκαρ στον αγωνιστικό χώρο. Σε αντίθεση με όσους υπήρχαν σε αντίστοιχη ή και πιο κοντινή απόσταση από την κροτίδα που έπεσε μεταξύ των θυρών 28 και 27, ο Ισπανός βρέθηκε στο έδαφος και τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους.

Ούτε κεκλεισμένων, ούτε αφαιρέσεις βαθμών: Αυτή είναι η ποινή με την οποία κινδυνεύουν οι Ερυθρόλευκοι βάσει δεδικασμένου (pic, vid)

Αρκετή ώρα προτού αποφασιστεί η οριστική διακοπή από τον διαιτητή Μαρέσκα, οι Πράσινοι είχαν μεθοδεύσει τη μη επιστροφή τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι αποδείξεις για το παραπάνω συμπέρασμα είναι πολλές. Καταρχάς υπάρχει η μαρτυρία του Αϊτόρ σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του που ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθάρισε πως ήταν προαποφασισμένη η αποχώρηση του Παναθηναϊκού, ζητώντας μάλιστα τους βαθμούς της νίκης.

Ακόμα και το delivery με τις πίτσες περίπου μιάμιση ώρα πριν την απόφαση του Ιταλού ρέφερι να διακόψει οριστικά το ντέρμπι συνιστά σαφέστατη ένδειξη των πράσινων προθέσεων, αν και το πιο σοβαρό περιστατικό ήταν αυτό με την επίσημη στοχοποίηση ενός γιατρού ο οποίος μάλιστα είναι και φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού.

Η ιστορία με την άδικη στοχοποίηση του γιατρού δεν προδίδει απλώς πρόθεση διακοπής αλλά και δόλο (vid)

Η κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία με την ταυτόχρονη μη κλήση του Παναθηναϊκού που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και δεν επέστρεψε ποτέ, ασκώντας αφόρητες πιέσεις με τη στάση του ώστε να προκύψει η επιθυμητή γνωμάτευση από τον γιατρό του αγώνα, μάλλον δεν προκάλεσε έκπληξη σε όποιον γνωρίζει τι ισχύει στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το πρωί της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός κατέθεσε κύρια (και όχι πρόσθετη) παρέμβαση ενόψει της ακρόασης της Πέμπτης, με την οποία ζητά και εγγράφως αυτό που φαινόταν από την πρώτη στιγμή: να του δοθούν οι τρεις βαθμοί στα χαρτιά με την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του και να υπάρξουν συνέπειες σε βάρος του Ολυμπιακού. Μέσα στη μέρα θα αποφασιστεί για το αν θα γίνει δεκτή η παρέμβαση των Πρασίνων, κάτι που θεωρείται δεδομένο έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς