22.7 C
Athens

Η ιστορία με την άδικη στοχοποίηση του γιατρού δεν προδίδει απλώς πρόθεση διακοπής αλλά και δόλο (vid)

Από το «ο Παναθηναϊκός δεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές και το έχει αποδείξει σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας» στη στοχοποίηση ενός επιστήμονα με απώτερο στόχο μια ευνοϊκή γνωμάτευση: Τι οδήγησε τους Πράσινους σε ενέργειες πιο ανησυχητικές και από την ανοησία ενός κρετίνου που ρίχνει μια κροτίδα;

Το αιώνιο ντέρμπι της Κυριακής παίχτηκε μόλις για 50 λεπτά στο χορτάρι και η τελική έκβασή του θα κριθεί στα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα. Μια ανοησία, από αυτές που δυστυχώς λαμβάνουν χώρα σε πολλά ελληνικά γήπεδα, ποδοσφαιρικά και μη, έγινε αιτία ή αφορμή – ανάλογα με το πώς βλέπει ο καθένας τα πράγματα – ώστε σήμερα να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο πλην του ποδοσφαίρου.

Τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μια κροτίδα που έσκασε μπροστά στη Θύρα 28 έγινε αιτία ή αφορμή για να βρεθούν στο χορτάρι αρχικά δυο παίκτες των Πρασίνων και στη συνέχεια μόνος του ο Χουάνκαρ.

Όπως είπαμε και στο ξεκίνημα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που σκάει μια κροτίδα σε ελληνικό γήπεδο. Δεν ήταν καν η πρώτη φορά που σκάει σχετικά κοντά σε κάποιον αθλητή μέσα στο 2023. Μόλις τον περασμένο Γενάρη μια αντίστοιχη κροτίδα είχε σκάσει πίσω από την εστία του Μπρινιόλι, με τον Ιταλό γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να πέφτει αρχικά στο έδαφος και στη συνέχεια να σηκώνεται και να συνεχίζει το ματς με τη συνδρομή του ιατρικού επιτελείου.

 

Το αθηναϊκό ντέρμπι συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ οι Πράσινοι τότε επαίρονταν για το γεγονός πως θα μπορούσε να κάνει τον τραυματία ο Μπρινιόλι και να διακοπεί ο αγώνας, όπως ακριβώς το είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ: «Και τι μας λένε; Πως θα μπορούσε λέει ο Μπρινιόλι να είχε παραστήσει τον τραυματία και να κρινόταν έτσι το ματς. Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω».

Όπως διαβάσατε στον ΑΘΛΟ τη Δευτέρα, για εκείνη την κροτίδα η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 16.500 ευρώ και η ποινή θα ήταν χαμηλότερη αν η Ένωση δεν καταδικαζόταν ως υπότροπη. Λαμβάνοντας υπόψη πως εκείνη η κροτίδα είχε σκάσει σαφώς πιο κοντά στον Ιταλό απ’ ό,τι συνέβη χτες στην περίπτωση του Χουάνκαρ, ο μόνος λόγος για τον οποίο σήμερα συζητάμε για διακοπή είναι οι αναφορές αδιαθεσίας του Ισπανού που εκείνη την ώρα έκανε ζέσταμα μαζί με άλλους συμπαίκτες του.

Κατά τα λοιπά, εκείνες τις μέρες τα νεύρα ήταν ιδιαιτέρως τεντωμένα, αφού στη συνέχεια μεσολάβησε η περιβόητη υπόθεση της μεζούρας στο Περιστέρι. Οι Πράσινοι είχαν απαντήσει στην ΑΕΚ λέγοντας «υπενθυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές και το έχει αποδείξει σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας».

Ο Μπρινιόλι λοιπόν θα μπορούσε να κάνει τον τραυματία όπως είχαν πει τότε οι Πράσινοι. Δεν τον έκανε όμως κι έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Η απορία που προκύπτει ωστόσο είναι σαφής: ο Χουάνκαρ, ο οποίος βρέθηκε σε μεγαλύτερη απόσταση από την κροτίδα απ’ ό,τι ο συμπαίκτης του στην OPAP Arena, έκανε αυτό που δεν έκανε ο Μπρινιόλι τότε ή ήταν όντως τραυματίας; Σύμφωνα με τον γιατρό του αγώνα, ορατός τραυματισμός δεν προέκυπτε, τουλάχιστον κρίνοντας με τα μέσα που έχει κάποιος στη διάθεσή του στο ιατρείο ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου όπως το Καραϊσκάκη.

Ούτε κεκλεισμένων, ούτε αφαιρέσεις βαθμών: Αυτή είναι η ποινή με την οποία κινδυνεύουν οι Ερυθρόλευκοι βάσει δεδικασμένου (pic, vid)

Ανεξάρτητα πάντως από την κατάσταση του Ισπανού παίκτη, η οποία δεν ήταν και τόσο σοβαρή αν κρίνουμε από το γεγονός πως οι ίδιοι οι Πράσινοι αρνήθηκαν να διακομιστεί στο Metropolitan ή σε κάποιο άλλο κοντινό νοσοκομείο, προτιμώντας τη λύση του «Υγεία» στο Μαρούσι, είναι σαφές πως η προ μηνών «διακήρυξή» τους ήταν απλώς κούφια λόγια.

Η διάθεση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για διακοπή ήταν μάλλον ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή, πολύ πριν γίνουν γνωστές οι αποκαλύψεις για τις… πίτσες στα αποδυτήρια. Και σίγουρα πριν στοχοποιηθεί αδίκως ως «φίλος του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού» ο δηλωμένος οπαδός του ΠΑΟ (το αναφέρουμε απλώς ως γεγονός που διαψεύδει την πράσινη προπαγάνδα και σε καμία περίπτωση ως υπαινιγμό για την επαγγελματική ευσυνειδησία του), γιατρός του αγώνα, Χρήστος Γώγος.

Τι άλλαξε όμως ξαφνικά ώστε οι Πράσινοι να ακολουθούν πρακτικές σαν αυτές που είχαν καταγγείλει πριν κάποιους μήνες; Μήπως το Καραϊσκάκη δεν ανήκει στα «γήπεδα ολόκληρης της Ελλάδας» όπως έλεγε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην προ μηνών ανακοίνωσή της; Ή μήπως οι διαθέσεις της μεταβάλλονται ανάλογα με το ποιος είναι ο αντίπαλος;

Η ιστορία με τη στοχοποίηση του γιατρού δεν προδίδει μονάχα πρόθεση για διακοπή, αλλά και δόλο ώστε να πιεστεί με κάθε τρόπο ένας επιστήμονας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Και αυτές οι πρακτικές είναι σαφώς πιο ανησυχητικές από την ανοησία ενός κρετίνου που πετάει μια κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο. Έστω κι αν δεν θεωρεί εκείνη τη στιγμή ότι κάνει κάτι τόσο κακό, με δεδομένο πως έχει επαναληφθεί πολλάκις και δίχως σοβαρές συνέπειες για ομάδες και πρόσωπα…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Sport5: «Χαρτονομίσματα στους διαιτητές, χειρονομίες στους οπαδούς, θα τιμωρηθεί ο Δ. Γιαννακόπουλος από τη Euroleague;» (vids)

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Sport 5 ανέβασε οπτικοακουστικά «ντοκουμέντα» που δείχνουν τον Δ. Γιαννακόπουλο να κάνει άσεμνη χειρονομία στους οπαδούς και να κουνάει χαρτονομίσματα στους διαιτητές, ενώ αναρωτιέται αν θα τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά του ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ντόρτμουντ – Παρί 1-0: Οι ατρόμητοι Βεστφαλοί έκαναν το πρώτο βήμα για τον τελικό του Champions League

Οι απίθανοι Βεστφαλοί έκαναν τρομερή εμφάνιση απέναντι στην Παρί και απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League όπου θέλουν να βρεθούν μετά από 11 χρόνια

Ληστεία στο ΣΕΦ και με τη βούλα της EuroLeague: «Παράβαση Σατοράνσκι, σωστές οι αποφάσεις στο Μακάμπι – Παναθηναϊκός»

Με επίσημη τοποθέτησή της, η EuroLeague επιβεβαίωσε την παράβαση στην επαναφορά του Σατοράνσκι που δεν καταλογίστηκε, επιβεβαιώνοντας την αλλοίωση αποτελέσματος στο Game 3 εις βάρος του Ολυμπιακού - Η λίγκα άδειασε την ένσταση του Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό στις φάσεις για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε