23.8 C
Athens

Το ελληνικό ενδιαφέρον για Μπόατενγκ και η πραγματικότητα του Γερμανού στόπερ

Η υπόθεση του ελεύθερου Μπόατενγκ έχει μπει στην καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαιρικού ρεπορτάζ, με τον ΑΘΛΟ να έχει τις απαντήσεις για τα ισχύοντα δεδομένα αναφορικά με τις προθέσεις του πολύπειρου Γερμανού στόπερ για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του

Ο Ζερόμ Μπόατενγκ είναι μια περίπτωση που “έσκασε” από το πουθενά στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα των τελευταίων ημερών, με τον Γερμανό στόπερ να κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά μετά την αποδέσμευσή του από τη Λιόν και να αναζητά πλέον τον επόμενο σταθμό της πλούσιας καριέρας του.

Δημοσίευμα από το εξωτερικό παρουσίασε τον πολύπειρο 35χρονο αμυντικό ως πιθανό μεταγραφικό στόχο ελληνικών ομάδων, δίχως να ξεκαθαρίζει πάντως από πού προέρχεται κι αν έχει επίσημη χροιά, με τις νέες πληροφορίες από τη Γερμανία να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, που σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό μπορεί να καλύψει τα οικονομικά “θέλω” ενός ακόμη σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως έκανε και πέρυσι με τους Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες.

«Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μπόατενγκ και σε αντίθεση με τον ΠΑΟ, μπορεί να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του»

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Πηγές που βρίσκονται κοντά στον παίκτη και ειδικότερα ο μάνατζερ που μεσολάβησε για τη μεταγραφή του στη Λιόν ξεκαθάρισε στον ΑΘΛΟ ότι για την ώρα πρόθεση του Μπόατενγκ είναι να αποκτήσει τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό για να επιστρέψει στο 100% των δυνατοτήτων του, κάτι που προσπαθεί να πετύχει μέσα από καθημερινές προπονήσεις με την Κ23 της Μπάγερν Μονάχου.

Μάλιστα, όπως τονίζει, σκέφτεται ακόμη και το σενάριο να περιμένει μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ώστε να υπογράψει σε νέα ομάδα και ο λόγος δεν είναι άλλος από το να νιώθει έτοιμος να προσφέρει.

Ο Μπόατενγκ σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται από τώρα τα τελευταία ένσημα, θέλει να συνεχίσει σε ένα καλό επίπεδο και δεν σκέφτεται τόσο το οικονομικό.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Τούρκος ατζέντης που ανέλαβε τις επαφές του παίκτη με τη Λιόν το περασμένο καλοκαίρι.

Όσο για το ενδιαφέρον από Ελλάδα, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι ούτε από πλευράς Ολυμπιακού, ούτε από τον Παναθηναϊκό για τα όσα γράφονται στη Γερμανία. Ο Μπόατενγκ δεν θα ήταν τόσο αρνητικός στο ενδεχόμενο μετακίνησής του στην ελληνική Super League, αρκεί να έβρισκε κίνητρο και κυρίως εμπιστοσύνη. Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει κλείσει τον καλοκαιρινό κύκλο μεταγραφών του, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να μην έχει ζητήσει κάποιον άλλον στόπερ μέχρι τον Γενάρη, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει χάσει λόγω τραυματισμού τον Μάγκνουσον, αλλά επίσης να μην έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μπόατενγκ.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η τελική απόφαση του πρώην στόπερ της Μπάγερν, ο οποίος σίγουρα έχει ήδη στα χέρια του αρκετές προτάσεις, ανάμεσά τους και από ομάδες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας που είναι και της… μόδας!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς