19.7 C
Athens

Ο Μπαρτζώκας χτύπησε το καμπανάκι, ώρα να φανεί ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο στην ΚΕΔ/ΕΟΚ

Με αφορμή τις σκληρές δηλώσεις Μπαρτζώκα για τη διαιτησία μετά τον αγώνα... πάλης στο Αλεξάνδρειο, ο Insider γράφει για τις οσμές που αναδύονται από την ΚΕΔ/ΕΟΚ σε ένα πρωτάθλημα που η αλλοίωσή του έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι

Ιστορία τόσο πονεμένη όσο αυτή της μπασκετικής διαιτησίας στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, σε οποιοδήποτε άθλημα. Τουλάχιστον σε χώρες με δημοκρατικά – πραγματικά ή κατ’ επίφαση – καθεστώτα. Το είδος αλλά και η χρονική διάρκεια των εγκλημάτων τα κατατάσσουν στην κορυφή της λίστας των ειδεχθέστερων στην παγκόσμια ιστορία της αθλητικής διαιτησίας.

Η ελπίδα αλλαγής και εξομάλυνσης που γεννήθηκε με την πτώση του καθεστώτος Βασιλακόπουλου έχει αρχίσει σιγά – σιγά να σβήνει. Αναφέρομαι πάντα στο σκέλος της διαιτησίας που είναι το πιο πονεμένο αλλά και το πιο ορατό. Και το μεγαλύτερο σε διάρκεια ζήτημα, αφού αυτό της εθνικής μας απασχολεί λίγες εβδομάδες κάθε χρόνο.

Για το ότι π.χ. ο Κώστας Σλούκας ήθελε να φτιάξει το κορμί του προκειμένου να είναι έτοιμος με τον Παναθηναϊκό (αυτές ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Ιτούδης) κι έτσι κρέμασε την εθνική, δεν είναι ευθύνη της ΕΟΚ. Αντιθέτως, απόλυτη ευθύνη της ΕΟΚ και προσωπικά του κυρίου Λιόλιου ήταν ο ρόλος που έπαιξε η ομοσπονδία στη μείωση της ποινής του Ντίνου Μήτογλου.

Αθλητή που αποδεδειγμένα έκανε χρήση αναβολικών ουσιών μια κανονική ομοσπονδία κανονικής χώρας τον αποκηρύσσει. Στο Ελλαδιστάν πάλι, του ανοίγουν και την πόρτα της εθνικής δίχως να έχει παίξει ούτε δευτερόλεπτο. Και γι’ αυτή την προσβλητική απρέπεια σε οτιδήποτε σχετίζεται με το αθλητικό ιδεώδες, η ομοσπονδία τιμωρήθηκε ακριβώς από εκείνον που ευεργέτησε με το φιάσκο της 11μελούς αποστολής στο Μουντομπάσκετ.

Το θέμα μας όμως δυστυχώς παραμένει η διαιτησία. Στα περυσινά πλέι οφ θυμόμαστε όλοι πόσες απόπειρες έγιναν για την αλλοίωση του πρωταθλήματος. Από τον πρώτο τελικό, με κάποια «επεισόδια» στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ όπου την ευθύνη φέρει η Αστυνομία και όχι η γηπεδούχος ομάδα, ξεκίνησε η μεθόδευση για τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού ώστε το 5ο ματς να παιχτεί σε άδειο γήπεδο.

Απόπειρα αλλοίωσης του πρωταθλήματος: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό εν μέσω τελικών!

Η απόφαση-σκάνδαλο του ΕΣΑΚΕ για τιμωρία εν μέσω τελικών στηρίχτηκε απόλυτα από τους διαιτητές της ΕΟΚ. Στον δεύτερο τελικό, Τηγάνης, Παπαπέτρου και Τσολάκος δημιούργησαν νέους κανονισμούς προκειμένου να καθυστερήσουν τη σειρά όσο περισσότερο γίνεται σε μια από τις ντροπιαστικές βραδιές στην ιστορία της παγκόσμιας διαιτησίας.

Δυστυχώς για όλους αυτούς, ήταν αδύνατον να επηρεάσουν την εξέλιξη των επόμενων δυο αγώνων, με αποκορύφωμα την ερυθρόλευκη παράσταση στον 4ο τελικό του ΟΑΚΑ. Από τη στιγμή που αποδείχθηκε αδύνατον να πάει η σειρά σε 5ο ματς – δηλαδή στο άδειο ΣΕΦ -, οι «εκλεκτοί» της ΚΕΔ φρόντισαν να ξεκινήσουν νωρίς τις προσπάθειες για την αλλοίωση του επόμενου πρωταθλήματος.

Το απίστευτο σκάνδαλο με τις «λανθασμένες διατυπώσεις» στο φύλλο αγώνα που χρησιμοποιήθηκαν βολικά από το πειθαρχικό όργανο του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός την επιβεβλημένη αφαίρεση βαθμών, αλλοίωσε ουσιαστικά το φετινό πρωτάθλημα κάμποσους μήνες προτού αυτό ξεκινήσει.

Με το προβλεπόμενο -2 στον ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός θα είχε σχεδόν εξασφαλισμένη την πρωτιά στην κανονική περίοδο άρα και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας. Οι κανονισμοί έγιναν για πολλοστή φορά κουρελόχαρτο και αντί η ΕΟΚ να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπαίτιους, έκανε φωτογραφική αλλαγή στα όρια ηλικίας προκειμένου να επιβραβευθεί η τριάδα των Κορομηλά, Παπαπέτρου και Θεονά. Ο πρώτος αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, οι άλλοι δυο όμως συνεχίζουν κανονικά.

Ο ένας εξ αυτών ορίστηκε στα δυο πρώτα επίσημα ματς του Ολυμπιακού στη σεζόν και φρόντισε να δείξει τις προθέσεις του από νωρίς. Στον τελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο ο κύριος Παπαπέτρου διέκοψε προκλητικά το ματς επειδή ακούστηκε κάποιο σύνθημα για τον Κώστα Σλούκα από μερικούς οπαδούς, αλλά ο ίδιος άνθρωπος δεν είχε κανένα πρόβλημα μια εβδομάδα αργότερα στο Αλεξάνδρειο όταν ένα ολόκληρο γήπεδο έβριζε χυδαία από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο ακόμα και μανάδες παικτών του Ολυμπιακού.

Άλλο Σλούκας, άλλο Μπαρτζώκας και Λαρεντζάκης: Η προκλητικά επιλεκτική ευαισθησία του κυρίου Παπαπέτρου

Θα περιμένουμε για λίγο καιρό ακόμη μέχρι να μάθουμε από επίσημα χείλη της ΕΟΚ αν οι κανονισμοί προβλέπουν διαβάθμιση ευαισθησίας, ανάλογα με το χρώμα φανέλας που φορούν εκείνοι που εξυβρίζονται. Έστω κι αν δεν ήταν αυτός ο λόγος που έκανε τον Γιώργο Μπαρτζώκα μετά τη λήξη του ματς, οδηγώντας τον στο να κάνει όχι και τόσο κολακευτικές αναφορές για τη διαιτησία.

Ο κορυφαίος τεχνικός της Ευρώπης την τελευταία διετία έγινε έξαλλος όταν είδε τους αντίπαλους παίκτες να βαράνε στο ψαχνό τους δικούς του, παραμένοντας ουσιαστικά ατιμώρητοι από τον κύριο Παπαπέτρου και τους Τζιοπάνο, Λουλουδιάδη. Η εν λόγω τριάδα έκλεινε τα μάτια ακόμα και σε περιπτώσεις… τάκλιν όπως αυτό του Σλαφτσάκη στον Παπανικολάου που θα μπορούσε να στείλει τον αρχηγό του Ολυμπιακού στο χειρουργείο.

 

Όλα αυτά μόλις 42 ώρες μετά τη λήξη του ντέρμπι της Παρασκευής κι ενώ ήταν γνωστές οι απουσίες των νταμπλούχων αλλά και η δεδομένη κόπωση όσων κλήθηκαν να αγωνιστούν. Το αποτέλεσμα ήταν δυο ακόμη τραυματισμοί και επιπλέον φθορά για όσους αναγκάστηκαν να βρεθούν για πολλά λεπτά στο παρκέ.

Το μήνυμα εστάλη στους Ερυθρόλευκους από πολύ νωρίς και ο Μπαρτζώκας το διάβασε φωναχτά. Μπορεί ο Ολυμπιακός να πέρασε από το Αλεξάνδρειο δια πυρός και σιδήρου, ωστόσο η διάθεση για «μπλόκο» έβγαζε μάτι. Όχι από τον Άρη που οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να δουν την ομάδα τους νικήτρια, αλλά από αυτούς που μεθόδευσαν και επέτρεψαν να διεξαχθεί το ματς με όρους αγώνα πάλης.

Ο Ολυμπιακός νικά τον Παναθηναϊκό με κάθε τρόπο και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό

Για την ιστορία, ο Άρης αγωνίστηκε το βράδυ της Τρίτης στη Λιθουανία. Παρότι το volume της έντασης ήταν χαμηλωμένο σε σχέση με την Κυριακή, οι Κίτρινοι είδαν τρεις παίκτες τους να αποβάλλονται με πέντε φάουλ και άλλους δυο να τελειώνουν το ματς με 4. Το ίδιο σύνολο που χρεώθηκε με τόσα πολλά φάουλ (30 συνολικά) κόντρα σε μια Λιετκαμπέλις, επιστρατεύοντας ακόμα περισσότερη δύναμη κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης έκλεισε το παιχνίδι έχοντας μονάχα έναν παίκτη στα 4 φάουλ: τον Σλαφτσάκη που έκανε το περιβόητο τάκλιν στον Παπανικολάου…

Αναδύονται εδώ και καιρό περίεργες οσμές από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Ο βαθμός ευθύνης του κυρίου Λιόλιου είναι ακόμη άγνωστος, αλλά πολύ γρήγορα θα προσδιοριστεί με ακρίβεια. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχει μπει «χέρι» στην ΚΕΔ, με τα αποτελέσματα να γίνονται ευδιάκριτα σε όλους. Ακόμα κι αν δεν έχει καμία εμπλοκή ο πρόεδρος της ΕΟΚ, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι «περίεργο» προκύψει στη συνέχεια. Διότι αν δεν μπορεί να βάλει τάξη σε ένα όργανο της ομοσπονδίας που ο ίδιος προΐσταται, αυτό θα σημαίνει ότι το ελληνικό μπάσκετ ετοιμάζεται να παραδοθεί ξανά στο σκοτάδι…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Ερυθρόλευκη τεσσάρα με το μυαλό στο Μπέρμιγχαμ

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα το χαμηλό εμπόδιο της Λαμίας με πολλές αλλαγές και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, ετοιμάζοντας πλέον βαλίτσες για τον ιστορικό ημιτελικό της Μεγάλης Πέμπτης στο Μπέρμιγχαμ