19 C
Athens

Η Γουλβς έσπασε το νικηφόρο σερί της Μαν. Σίτι, άλωσε το Ολντ Τράφορντ η Κρίσταλ Πάλας, εύκολα η Γουέστ Χαμ

Το νικηφόρο σερί της Μάντσεστερ Σίτι στο φετινό πρωτάθλημα έλαβε τέλος στο Μολινό. Μετά από έξι διαδοχικά τρίποντα και έναν μεσοβδόμαδα πρόωρο αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ απέναντι στη Νιούκαστλ, οι πρωταθλητές γνώρισαν απρόσμενη ήττα με 2-1 στο Μολινό από τη Γουλβς και είδαν την Άρσεναλ να πλησιάζει στον πόντο.

Οι Πολίτες δέχθηκαν γρήγορο γκολ στο 13ο λεπτό όταν μετά την επέλαση του Πέδρο Νέτο από τα δεξιά και το γύρισμα του Πορτογάλου ο Ρουμπέν Ντίας σημείωσε αυτογκόλ στην προσπάθεια να απομακρύνει.

Το υποδειγματικό αμυντικό πλάνο των Λύκων λειτούργησε άψογα, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης με μια φανταστική εκτέλεση φάουλ του Άλβαρες στο 58′ (δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Σα) αλλά στο 66′ στην αντεπίθεση (αφού προηγήθηκε σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Φόντεν) ο Χουάνγκ μετά από διαδοχικά λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων έκανε το 2-1.

Η Άρσεναλ πλησίασε στον έναν βαθμό χάρη στο άνετο πέρασμα (0-4) που έκανε στο Βαϊτάλιτι απέναντι στην Μπόρνμουθ. Ένα γρήγορο γκολ του σεληνιασμένου Σάκα, δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι από Έντεγκαρντ και Χάβερτς αλλά και ένα τέρμα του Γουάιτ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα για τους Κανονιέρηδες που παραμένουν αήττητοι στις επτά πρώτες αγωνιστικές της Premier League.

Αν και πριν λίγες μέρες η Κρίσταλ Πάλας αποκλείστηκε στο EFL Cup από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, το Σάββατο επέστρεψε και πήρε… εκδίκηση στο πρωτάθλημα (0-1) για να την υποχρεώσει στην τέταρτη ήττα της. Ο Άντερσεν με άπιαστη βολίδα μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά άφησε άγαλμα τον Ονάνα, με τους Κόκκινους Διαβόλους να μη βρίσκουν το γκολ.

Η Νιούκαστλ επικράτησε με 2-0 της Μπέρνλι και πέτυχε τρίτη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και τέταρτη διαδοχική στο πρωτάθλημα, ενώ η νεοφώτιστη Λούτον πανηγύρισε ιστορική πρώτη νίκη (1-2) στην Premier League απέναντι στην αποκαρδιωτική Έβερτον. Την ίδια ώρα η αντίπαλος του Ολυμπιακού Γουέστ Χαμ καθάρισε από το πρώτο μέρος (2-0) τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με φοβερά γκολ από Μπόουεν στο 24′ μετά από ομαδική συνεργασία και Σούτσεκ στο 37′.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τσούφαλ, Ζουμά, Αγκέρ, Έμερσον, Σούτσεκ, Άλβαρες (72′ Μπενραχμά), Μπόουεν (90+3′ Φορνάλς), Γουόρντ-Πράουζ, Πακετά (90+3′ Μαυροπάνος), Αντόνιο (72′ Κούντους)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 30/9

Άστον Βίλα – Μπράιτον 6-1 (14′, 21′, 65′ Γουότκινς, 26′ αυτ. Εστουπινιάν, 85′ Ράμσεϊ, 90+7′ Λουίζ / 50′ Φάτι)

Γουέστ Χαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0 (24′ Μπόουεν, 37′ Σούτσεκ)

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (13′ αυτ. Ντίας, 66′ Χουάνγκ / 58′ Άλβαρες)

Έβερτον – Λούτον 1-2 (45′ Κάλβερτ-Λιούιν / 24′ Λοκάιερ, 31′ Μόρις)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας 0-1 (25′ Άντερσεν)

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ 0-4 (17′ Σάκα, 44′ πεν. Έντεγκαρντ, 53′ πεν. Χάβερτς, 90+3′ Γουάιτ)

Νιούκαστλ – Μπέρνλι 2-0 (14′ Αλμιρόν, 76′ Ίσακ)

Τότεναμ – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 1/10

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπρέντφορντ (16:00)

Δευτέρα 2/10

Φούλαμ – Τσέσλι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς