18 C
Athens

Άστον Βίλα – Μπράιτον 6-1: Μισή ντουζίνα γκολ στην αντίπαλο της ΑΕΚ με Γουότκινς on fire

Ο Όλι Γουότκινς ήταν ασταμάτητος και η ομάδα του Ουνάι Έμερι ισοπέδωσε την Μπράιτον που εμφάνισε ξανά πολλά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία

Η Μπράιτον εξακολουθεί να παρουσιάζει αλλοπρόσαλλη εικόνα στα παιχνίδια της σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν κι αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη στο Βίλα Παρκ. Η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι ισοπέδωσε με 6-1 την αντίπαλο της ΑΕΚ και πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της τα τελευταία τρία χρόνια στο πρωτάθλημα.

Για τους Χωριάτες τα πάντα λειτούργησαν ιδανικά κι ας μην είχαν ούτε την κατοχή της μπάλας ούτε τις πολλές καθαρές ευκαιρίες.

Ο Όλι Γουότκινς μέσα σε 7′ στο πρώτο μέρος βρήκε δύο γκολ για το 2-0 και στο 26′ ο εκρηκτικός Ντιαμπί προκάλεσε το αυτογκόλ του Εστουπινιάν.

Η Μπράιτον προσπάθησε να ανασυνταχθεί με τις αλλαγές που έκανε ο Ντε Τζέρμπι στο ημίχρονο και μείωσε με το πρώτο γκολ του Άνσου Φάτι (μόλις είχε περάσει στο ματς) στο 50′ μετά από πολλά λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Πάνω όμως που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν καλά την μπάλα και να γίνονται επικίνδυνοι, ήρθε το τρίτο γκολ του Γουότκινς στο 65′ (η μπάλα βρήκε στο πόδι του Γουέμπστερ και αιφνιδίασε τον Στιλ) για να τελειώσουν τα πάντα. Μάλιστα, ο Βρετανός φορ έγινε ο πρώτος στην ιστορία του συλλόγου μετά τον Άντι Γκρέι (πριν από 46 χρόνια) που σημειώνει δύο χατ τρικ στην ίδια σεζόν.

Το φανταστικό σουτ του Ράμσεϊ στο 85′ για το 5-1 προκάλεσε κι άλλους πανηγυρισμούς ενώ το γκολ του Ντούγκλας Λουίζ στις καθυστερήσεις αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα, με τους Χωριάτες να ανεβαίνουν προσωρινά στην 4η θέση με 15 βαθμούς όσους έχει και η Μπράιτον που υπέστη τρίτη ήττα στα τελευταία τέσσερα ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Πάου Τόρες, Ντιν, Καμαρά (90′ Τίλεμανς), Ντούγκλας Λουίζ, ΜακΓκιν, Ντιαμπί (79′ Ντουράν), Τζανιόλο (57′ Ράμσεϊ), Γουότκινς

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Στιλ, Φέλτμαν, Γουέμπστερ, Ντανκ, Εστουπινιάν (46′ Λάμπτεϊ), Γκίλμουρ, Χίνσελγουντ (87′ Μπαλεμπά), Μαρτς (62′ Αντινγκρά), Γουέλμπεκ (46′ Ζοάο Πέδρο), Μιτόμα, Φέργκιουσον (46′ Φάτι)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 30/9

Άστον Βίλα – Μπράιτον 6-1 (14′, 21′, 65′ Γουότκινς, 26′ αυτ. Εστουπινιάν, 85′ Ράμσεϊ, 90+7′ Λουίζ / 50′ Φάτι)

Γουέστ Χαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (17:00)

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι (17:00)

Έβερτον – Λούτον (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ (17:00)

Νιούκαστλ – Μπέρνλι (17:00)

Τότεναμ – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 1/10

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπρέντφορντ (16:00)

Δευτέρα 2/10

Φούλαμ – Τσέσλι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς