17.1 C
Athens

Μπαλτάκος: Η άρνηση του Μπένετ να αλλάξει διαιτητή και η παραίτησή του, αποτελούν προσωπικές του επιλογές

Η απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ για την απόφαση παραίτησης του Στηβ Μπένετ και η επόμενη μέρα για την προεδρία της ΚΕΔ

Δεκτή, όπως αναμενόταν, έκανε την παραίτηση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ Στηβ Μπένετ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη (21/9) όταν ο Τάκης Μπαλτάκος έφερε τον Μπένετ προ των ευθυνών του, δηλώνοντας αντίθετος με τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Η ΕΠΟ σε συνεννόηση με την UEFA όρισε τον Ιταλό Σιμόνε Σότσα για το ματς της ερχόμενης Δευτέρας, ωστόσο υπήρχε μέχρι το πρωί του Σαββάτου το «εμπόδιο Μπένετ», ο οποίος όσο ήταν στην ηγεσία της ΚΕΔ, το παιχνίδι παρέμενε στον… αέρα.

Αιχμές Μπένετ για την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα της ΕΠΟ: «Γι’ αυτό παραιτήθηκα»

Τελικώς ο Άγγλος έκανε πίσω υποβάλλοντας την παραίτηση του, που έγινε δεκτή, με τον Τάκη Μπαλτάκο να ζητάει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή την ερχόμενη Τετάρτη (27/9).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Με επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί ο κ. Στιβ Μπένετ στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η άρνηση του κ. Μπένετ να αλλάξει τον ορισμό του Έλληνα διαιτητή στο αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και συνακόλουθα η παραίτησή του, αποτελούν δική του προσωπική επιλογή. Λυπάμαι που υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την παραίτησή του και να ζητήσω από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς